Netflix versus Disney+, HBO Max și Prime Video în România: cine face legea la streaming

Dă şi tu share articolului

Cu atât de multe servicii de streaming intrate pe piață în ultimii ani, avem o mulțime de opțiuni.
Netflix, Amazon Prime, HBO Max și Disney+ sunt câteva dintre cele mai importante, deși lista este, evident, mult mai amplă decât atât.

După cum știți fără îndoială, Netflix a fost primul serviciu de streaming care a funcționat în Statele Unite și este, de asemenea, cel mai vechi din lume.
Acesta este, fără îndoială, unul dintre factorii pentru care gigantul din România continuă să scrie legile.
Netflix reușește să își mențină poziția de lider în ciuda concurenței recente, precum și a problemelor recente la nivelul companiei, datorită unei combinații de obiceiuri și a anumitor filme care s-au făcut remarcate într-un fel sau altul.

Ce preferă, totuși, românii: Netflix, lider absolut

Așa cum am arătat anterior, românii continuă să aleagă Netflix, iar în ultimele luni, această preferință a depășit (cu mici oscilații) 40%, ceea ce nu este rău pentru un business care a avut atâtea provocări în anul precedent.

În mod neașteptat, Prime Video se află pe locul al doilea în ceea ce privește ceea ce le place oamenilor din țara noastră. Popularitatea sa oscilează între 20 și 30%, cu doar mici variații între luni.

HBO Max, un alt concurent experimentat, a ocupat poziția a treia, după ce a crescut la limită cu 10% în aprilie, în urma unei creșteri constante.
În prezent, acesta se află în deteriorare.

Cel mai recent concurent în top este Disney+, un program care tocmai a fost înființat în România.
Chiar dacă românii au început să urmărească filme și emisiuni de televiziune Disney abia în iunie 2022, serviciul de streaming se descurcă destul de bine, ajungând pe locul patru, cu o creștere bruscă de până la 10% în luna lansării sale.

Este, de asemenea, esențial să rețineți că acest clasament a fost realizat în perioada ianuarie-iunie, prin urmare informațiile beneficiază în primul rând de Disney+.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment