Mozilla Firefox Quantum – de 2x mai rapid şi cu o interfaţă fresh

Dă şi tu share articolului

Mozilla Firefox Quantum – de 2x mai rapid şi cu o interfaţă fresh

A venit și timpul să vorbim despre noul Mozilla Firefox Quantum.Ei bine acest Review la Mozilla Firefox Quantum ne va ajuta să evaluăm acest browser.

Trebuie să spun de la bun început că am așteptat acest mare update al acestui browser pentru a vă prezenta în acest articol acest browser ce este complet schimbat faţă de ceea ce ne-am obișnuit până acum.

De ce era nevoie de un alt Firefox?
Mozilla Firefox era depășit un motor de procesare foarte greoi ce consuma resurse foarte multe de ordinul gigabiţi-lor și aceasta are prezentat cu siguranță marea problemă cu care se confrunta vechiup Firefox. Din acest motiv se prefigura un mare update al lui Firefox. Mozila Firefox încet încet pierderea concurența cu Google Chrome și Microsoft Edge erau mult mai rapide față de acesta. De asemenea piața browserelor de internet a fost și încă este dominată de în Google Chrome ce oferă deja o librărie gigantică de extensii ce pot fi adăugate în Google Chrome după preferințele și nevoia fiecărui utilizatorilor. Mozilla Firefox Quantum a fost anunțat la finele anului trecut ca fiind un browser complet diferit firefox dar Evident fiind sub licență Open Source. Prin urmare specialiştii care au lucrat la dezvoltarea acestui nou browser împreună cu mulți colaboratori au decis că este timpul ca noul browser Mozilla Firefox Quantum cum să fi un browser de două ori mai rapid cu un design fresh ce poate să facă concurență lui Google Chrome dar şi celor de la Microsoft – Microsoft Edge.

Quantum se remarcă prin un nou engine ce oferă o viteză de două ori mai mare față de precedentul Firefox ceva acea un engine depăşit. Acest engine folosește toate nucleele procesorului.  Mai mult decat atât dezvoltatorii au remediat 469 de bug-uri care îi afectau perfomanta. Un alt lucru de remarcat îl reprezintă calitatea foarte bună randării textului în Quantum. Mai mult decât atât Mozilla Firefox Quantum are un design modern și multe bug-uri au fost prin acest update de anvergură.
De meţionat este faptul că pe noul Firefox 57 – Quantum extensiile vechi nu funcţionează. Acest lucru se datorează arhitecturii schimbate, iar dezvoltatorii sunt obligaţi să dezvolte pe noua arhitectură a browserului.

Mozilla Firefox doreşte în viitor să implementeze şi alte funcţii noi ce vor dori să folosească procesoarele multi-core alocân iferite task-uri privind încărcarea elementelor pe o pagină.
Iar anul viitor Mozilla va aduce o funcţie nouă ce va activa puterea de procesare a plăcilor grafice de generaţie nouă.

Ce este nou mozilla Firefox Quantum?

– Un engine complet nou rapid ce oferă o viteză de procesare de două ori mai mare. Făcând o paranteză pot spune că asta se vede. Diferența este una foarte mare față de vechiul Firefox. Atunci când trebuia să deschizi mai multe taburi Firefox îngheța ori se mişca foarte greoi. Dar acum situația este una bună firefox Quantum reușește să facă față cu succes multitaskingului grație noului motor de procesare. Așadar un motor mult mai puternic gândit pentru performanță. Şi după Cum spun și cei de la Mozilla paginile se încarcă mai rapid și cu mai puțină memorie utilizată.

– Navigare privată folosind Protecția față de urmărire. Firefox excela la capitolul private browsing oferind o foarte bună protecţie a utilizatorilor

Va reuşi Mozilla să fie apreciat de mai mulţi useri dar şi lui Chrome, Edge?

Odată cu lansarea noului model Quantum are toate şansele ca acest Firefox să fie folosit de mulţi utilizatori iar dacă întreaga librarie de extensii va creşte senificativ şi cu siguranţa succesul va fi garantat. Firefox Quantum a fost cu mare interes aşteptat de către utilizatorii Firefox şi cu siguranţă nu au fost dezamagiţi. Cu siguranţă marketing-ul şi continuarea dezvoltării browserului privind creşterea performanţei, reducerea numărului de bug-uri vor juca cel mai important rol pe această piaţă. Prin urmare atât Google Chrome cât şi Microsoft Edge vor încerca să îi ţină piept şi vom vedea o concurenţă acerbă între aceştia.

Cei care au dorit să îl testeze s-au putut bucura de versiunea Mozilla Firefox Quantum beta, dar acum este lansat oficial de o săptămâna şi în plus a aparut şi un update între timp.
Mozilla Firefox Quantum download
Firefox Quantum poate fi descărcat de aici pentru Microsoft Windows şi este disponibil şi în limba română precum şi în multe alte limbi.
Iar pentru sistemul de operare Linux, MacOS şi Android de aici >> Quantum Linux, Quantum Android OS, MacOSConcluzii,
Firefox 57 Quantum este neaşptat de bun, un browser de două ori mai rapid faţă de ce Firefox 52, un design fresh, mult mai cool iar lucruri frumoase chair de acum încep. Eu am rămas plăcut surprins când am văzut că a apărut un nou update şi diferenţa este substanţială, performanţă mult mai bună. ba mai mult decât atât Mozilla promite că va dezvolta şi alte lucruri intersante în ceea ce priveşte Firefox Quantum.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment