Noul Ford Focus 2017 – Preţ, păreri, motorizări, consum

Dă şi tu share articolului

Review – Noul Ford Focus 2017 – Preţ, păreri, motorizări, consum

Cei de la Ford au decis să realizeze un facelift amplu pentru această maşină şi le-a ieşit. Ford Focus este o maşină reuşită şi mnult mai dinamică. Maşina a fost aşa încă de la prima generaţie. Noul Ford Focus este dus într-o zonă aparte. Şi aici putem spune că Focus este fără îndoială unul dintre cele mai dinamice modele din clasa compactă dar latura sa este dublată de un număr impresionant de tehnlogii. Ford Focus va rămâne cu siguranţă un candidat serios din zona compacă şi concurează cu alte maşini precum Skoda Rapid, Opel Astra, Volkswagen Jetta în segmentul maşinilor compacte.

Ford Focus Exterior

Ford Focus 2017 are un exterior complet restilizat diferit faţă de versiunile anterioare. Bineînţeles design-ul e subiectiv cu toate acestea bot-ul lui Ford Focus e frumos si păstrează identitatea maşinii. Muchiile inspiră sportivitate şi dinamism. Blocurile sunt alungite până pe aripă şi dau dovada de sportivitate.
Grila frontală este una mare tipică maşinilor americane. Unghiul de atac este foarte bun şi acel plastic de acolo va rezista în cazul loviriii de borduri şi dat fiind faptul că este un plastic nu va fi scump atunci când va fi înlocuit în service.
Elementele cromate se regăsesc în versiunile superioare şi îţi conferă senzaţia de premium. Acest hatchback e un hachback frumos.
Portabajul are o gură de încarcare mare şi putem spune că are o capacitate absolut normală pentru o maşină din clasa comatcă. Luneta haionului este una fumurie.
Stopurile sunt şi ele în ultimele linii de deisgn şi araăt foarte bine. Este cu siguranţă o maşină frumoasă.

Ford Focus Interior
După cum spue şi compania Ford interiorul maşinii este reproiectat în întrgime şi este mult mai rafinat. Interiorul maşinii este unul spaţios şi încap fără probleme 5 pasageri. Consula centrală arată foarte bine, volanul nu mai este rotund ci este puţin teşit în partea de jos pentru a-ţi conferi ţie o senzaţie de sporitivitate. Foarte mulţi producători fac asta în ultimii ani şi pe maşinile obişnuite.
Ford Focus Motorizări
Odată cu generaţia a treia cei de la Ford au decis adoptarea motoarelor turbo benzină pentru modelul Focus. Aceste motoare sunt numite Ecoboost şi sunt foarte eficiente. Există două mitoare ecoboost de 1 litru şi 1.5 litri. Acestea sunt fabricate la Craiova în uzina ford.
Motorul Ecoboost de 1.5 litri este un motor nou şi foarte eficient iar cuplat la cutia de viteze manuală în 5 rapoarte îţi oferă un feedback foarte bun atunci când vei conduce maşina.
Ford Focus este disponibil în mai multe variante de echipare şi motorizări.

Benzină
Pentru versiunea de echipare Trend poţi alege între motoarlee de 1 litru 1.0 EcoBoost de 100 CP cu sistem Start Stop  pentru preţul de 15.450 euro sau de 125 CP 15,950 de euro sau dacă preferi un motor ceva mai potent de 150 CP te sfătuiesc să alegi motorul turbo 1.5 Ecoboost la preţul de 16,950 euro.

Diesel
Pentru categoria motoarelor diesel Ford Focus oferă dou motoare diesel de 1.5 TDCI de 9 5 CP, 120 CP şi 2.0 TDCI de 150 CP .
Preţul pentru un Ford Focus diesel 1.5 TDCI  de 95 CP în varianta de echipare Trend este de 16,950 de euro. Iar dacă vrei un motor mult mai potent dar şi econom te sfătueisc să te uiti la 2.0 TDCI de 150 CP 18,450 de euro.

Ford Focus este una dintre maşinile apreciate de români. În topul preferinţelor românilor în materie de maşini noi Ford Focus s-a vândut cu 454 de unităţi devansând Skoda Octavia.

Vorbind despre ţinuta de drum putem menţioam faptul ca Focus încă de cânda fost lansat din 1998 ne-a surprins plăcut. Focus a fost printre primele odele care a adoptat suspensia independentă pe puntea spate şi nu şi-a dezamăgit clienţii. Maşina este extrem de stabilă şi pe viraje se comportă foarte bune ne având un ruliu foarte pronunţat. Dacă vei decide folosirea unor anvelope de calitate superioară şi vei plăti în plus pentru ele maşina se va comporta ireproşabil pe orice fel de carosabil şi în orice anotimp.
Direcţia a fost îmbunătăţită şi este mai uşoară faţă de versiunile anterioare. Aşadar o multitudine de motive care să te facă să achiziţioenzi această maşină. Focus se dovedeşte a fi un aliat de încredere oriunde o vei conduce şi vei simţi plăcerea de a te urca la volan.

Siguranţă
La capitolul siguranţă Ford Focus a obiţnut scorul maxim la testele de imapct la EuronCAP şi anume cinci stele. Standardele de testare ale EuronCAP au devenit mult mai riguroase faţă de cum ne obişnuia această instituţie în trecut. Prin urmare noul Ford Focus este o maşină sigură şi dispune de ceva mai multe sisteme de siguranţă active şi pasive ce te vor ajuta atunci când vei conduce maşina şi te vor proteja. Poate unul dintre cele mai importante sisteme de siguranţă îl reprezintă Active City Stop şi acesta opreşte automat maşina în cazul unei coliziuni la viteze de oraş şi în plus apelează serviciul de urgenţă în caz de accident.

Concluzii Ford Focus 2017 este fără îndoială cel mai rafiant Focus de până acum şi cu siguranţă va fi  maşină de succes cel puţin în România.
Ford îţi oferă 1500 de euro atunci când vei casa maşina veche.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment