Moduri în care device-urile au schimbat comportamentul oamenilor.

Dă şi tu share articolului

Moduri în care device-urile au schimbat comportamentul oamenilor.

De când au apărut smartphone urile a făcut parte din viața noastră. Fie că ești acasă pe stradă la servici etc face cu noua tehnologie. Smartphone urile ne-au la viața mea adus mulțime de beneficii

O să vedem împreună cum ne schimba comportamentul.
A fost nenumărați oameni care au afirmat faptul că tehnologiile dezvoltate din ultimii ani au afectat eficiența utilizatorilor și în unele cazuri a reprezentat doar o pierdere de timp.
Conservatorii paote ar spuen că aceste lucruri nu prea sunt aevărate şi de fapt ar fi doar iluzii dar   există studii care reliefează modul în care telefoanele inteligente smartphone urile și alte dispozitive inteligente ne influențează viața in mod benefic.
1. Dispozitivele au făcut utilizatorii să se simtă mult mai în siguranță.
Dar cum? Haide să ne îndreptăm puţin atenţia către analiza publicată de profesorul Jonathan Klick de la UNiversiteatea Pensylvania (University of Pensylvania Law School). Această analiză araetă că odată cu dezvoltarea tehnologiei din anii ’90 a condus la reducerea criminalităţii pe stradă cu aproximativ 30 dep rocente în Statele Unite ale Americii.
Prin intermediul telefoanelor inteligente raportea potenţialelor crime şi comunicarea către autorităţi s-a realizat descurajând orice alte activităţi criminale pe stradă.
Dacă tot suntem la captolul raportare să ne gândim la pozele, filmele trimise de oameni către canalele de ştiri atunci când se întmplă un eveniment neplăcut. Vedem o dezvoltare şi mai mare a societăţii oamenii raportând când apare un evneiment nefericit, au fost martorii unei bătăi, sau un dezastru natural ş lista poate continua.
De asemena smartphoneurile au dus la protejarea maşinii personale prin intermediul telefonului mobil prin folosirea sistemului avansat de urmărire GPS pentru propriul autoturism. GPS-ul ce este montat pe maşină pote fi urmărit în timp real de pe orice dispozitiv şi astfel vei vedea live maşina ta.
2. Smartphoneurile au schimbat modul în care mintea umană funţcionează
Specialiştii Universităţii din Harvard a reuşit să scoată în evidenţă modul în care tehnologia şi smartphone-urile au schimbat mintea umana. Cum?
În prezent în loc să memorăm informaţia, oamenii se gândesc cum pot găsi informaţia respectivă.
Oare e bine sau nu? E greu de spus. Cert este că mintea umană a devenit foarte eficientă ne mai stocând informaţia inutilă fiind concentrată doar să găsească informaţia valoroasă.
3. Oamenii au devenit mai eficienţi.
Platformele sociale precum Facebook, Instaegram, Google Plus, Twitter dar şi jocurile emailurile etc ne consumă ore preţioase mereu. De aceea a planat mereu suspciiunea cum că lipsa de eficienţă a angajaţilor, elevilor este provocadata de tehnologie, iar minţile umane fiind distrase de la sarcinile curente. Este cu dus şi întors întruct un studiu realizat de Harris arată faptul că un utilizator salvează 22 de zile în fiecare an datorită smartphoneului. Ideea e simplă, el paote verifica mailurile, mesajele primite îşi poate prorama uşor calendarul şi întâlnirile şi multe alte lucruri.
Bineînţeles că există şi oameni care nu sunt eficienţi şi productivi dar nu din cauza de tehnologiei ci din cu totul alte motive.

4. Dispozitivele electronice au schimbat modul în care copiii învaţă
Sună interesant nu? Atât în societăţile în curs dezvoltare dar şi în statele dezvoltate dispozitivele electronice au reprezent o bună alternativă pentru accesul la informaţii în detrimentul manualelor vechi, ponosite. Fie că vorbim de tablete, laptopuri au avut o influenţă pozitivă şi i-a ajnutat pe copii să aibă aces la informaţii preţioase dinamice. Africa cel mai înapoiat continent au decis să micşoreze decalajul faţă de restul continentelor, în 2014 au lansat un program prin care şcolile vor fi dotate cu device-uri inteligente.

5. Smartphone-urile şi alte edvice-uri ne-au făcut mult mai productivi
Da, s-a dovedit clar că apariţia acestor device-uri ne-a făcut să devenim mult mai productivi. Dacă în trecut trebuia să îăţi planifici ceea ce ai de făcut pe o hârtie acum există o multitudine de aplicaţii prin care poţi să faci asta ba mai mult te poţi şi înregistra ca ulterior să vezi ce ai de făcut.

6. Smartphone-urile şi reţelele sociale ne-au unit.
Fie că ai cunoscut pe cineva drag sau ai discutat cu prietenii, rude oriunde te aflii asta spune totul. Şi nu în ultimul rând poate îţi dai seama că printr-un cont pe o platformă socială şi un telefon sau computer poţi comunica şi cunoaşte lume nouă. Sau atunci când există cazuri sociale sau diverse tragedii oamenii şi-au unit forţele prin intermediul reţelelor sociale.

Şi cu siguranţă lista mai poate continua. Cam acestea au fost cam cele mai importante moduri prin care dispozitivele electornice ne-au schimbat viaţa de când au apărut. În definitiv se doreşte a fi o lume deschisă iar accesul oamenilor la informaţie să fie cât mai larg.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment