Datele colectate de Cambridge Analytica ale 110.000 de utilizatori Facebook din România. Află dacă te numeri printre victime.

Dă şi tu share articolului

 Mai bine de 110.000 utilizatori Facebook din România au fost victime ale colectării datelor de către firma Cambdrige Analytica

Am fost martori cu toții la marele scandal privind furtul datelor din întreaga lume. Nici utilizatorii din România nu au scăpat de eveniment nefericit.

În România peste 110.000 de utilizatori a fost afectați iar datele acestora au fost colectate de compania Cambridge analytica. Mark Zuckerberg și a recunoscut greșeala și dar de ce să dezvoltarea unui nou instrument prin care poți verifica datele tale sau ale prietenilor tăi au fost colectate de către compania Cambridge Analytica.

Încă de la începutul lunii 2,2 miliarde de utilizator Facebook Au început să primească o notificare cu titlul protecting your information” ,, îți protejăm informațiile”. Notificare include și un link care tu poți vedea ce aplicatii ai folosit sau încă folosești și ce informații le-ai furnizat fără să vrei.
Dar există și un tool separat prin care verifica manual dacă tu și prietenii tăi ati facut testul ,, this is your digital Life”.  ,Aceasta este viața ta digitală”. – este aplicația prin care cambrige analitica a colectat datele la peste 87 de milioane de utilizatori Facebook. Aici puteţi accesa link-ul
În cazul în care nu figuraţi ca victimă şi nu vi s-au colectae datele, veţi primi un mesaj mai jos.
Mă bucur că s-a realizat această aplicaţie iar dacă aveai dubii cu privire la furtul datelor tale acum trebuie e timpul să afli că poţi verifica asta prin intermediul unui tool dezvoltat de Facebook. Astfel nu mai există urma de îndoială dacă ai fost o victimă sau nu.Scandalul dintre Facebook şi Cambdrige Analytica
Acest scandal izbucnit în luna martie și atunci a raportat faptul că firma a susținuta de Robert Mercer un simpatizant al lui Donald Trump a obținut informații personale a 50 de milioane de utilizatori Facebook fără a avea permisiunea. Informațiile aveau ca scop folosirea pentru a influența procesul electoral din Statele Unite din 2016.
Ulterior cifra sa dovedit mult mai mare. Facebook a declarat că mai bine de 70 de milioane dintre cei 87 de milioane de utilizatori sunt din  Statele  unite.
Peste un milion de utilizatori sunt din Filipine, Indonezia și Marea Britanie iar peste 2,5 milioane de utilizatori Facebook din Uniunea Europeană.
Facebook continuă să ducă o luptă puternică cu Rusia încercând din răsputeri să elimine orice formă de hacking influenţând şi alte campanii electorale din viitor.
Zuckerberg a mai declarat şi faptul că ,,luptăm atât pentru eliminarea propagandei teroriste, cât şi pentru ştirile false sau instigarea la ură”
Mark Zuckerberg a declarat că ,,a fost o greșeală imensă și că își asumă toate cele întâmplate”.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment