Metrorex introduce plata cu cardul la porțile de acces din stațiile de metrou

Dă şi tu share articolului

Metrorex a introdus noi facilități pentru călători. Ideea era de mult așteptată. Chiar mă gândeam când va fi valabilă această facilitate. Ei bine este valabilă de doar câteva zile.
Metrorex a introdus plata cu cardul contactless la porțile de acces din 43 de stații de metrou din București, informează compania.

Sistemul a devenit disponibil în stațiile în care accesul a fost modernizat prin introducerea porților batante de acces.

Metrorex a realizat o colaborare cu Banca Comerciala Romana și au finalizat implementarea noii solutii de plata cu cardul contactless, in 43 de statii de metrou din Bucuresti în care accesul a fost modernizat prin introducerea portilor batante de acces, astfel incat in acest moment in statiile de metrou, calatorii beneficiaza de solutia de plata cu cardul contactless de tip Mastercard sau Visa. Astfel, de acum inainte se poate achita cu cardul contactless in toate statiile de metrou.

Sistemul ultra-modern, dezvoltat de Metrorex cu suportul tehnic al BCR este integrat la nivelul fiecarei porti de acces si utilizeaza tehnologii ce permit ca atat plata calatoriei, cat si deblocarea portilor de acces sa fie extrem de rapide”, anunta compania intr-un comunicat de presa remis marti Ziare.com.

Tot ce trebuie să faci pentru a beneficia de acest sistem este să aproprii orice card bancar sau dispozitiv electronic (telefon sau ceas intelignet care dispune de functia NFC) cu funcție contactless de zona marcată cu semnul contactless de pe poartă.

În cazul in care un călător dorește să achite mai multe intrări cu acelasi card, el trebuie să apese, începând cu a doua tranzacție consecutivă, tasta „+” de pe ecranul turnichetului și apoi să apropie cardul de semnul contactless.

Costul unei călătorii ramâne acelasi, de 2,5 lei, și nu există comisioane bancare. Deci din contul dvs bancar vi se vor debita 2,5 lei pe călătorie.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment