Mesaj de la Guvern în plină pandemie: ce să nu distribui pe WhatsApp și Facebook

Dă şi tu share articolului

Suntem în plină pandemie de coronavirus, iar informațiile de pe internet nu-s toate de luat în seamă. Guvernul a transmis un mesaj special în acest sens.
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus, asta inseamna că răspândirea coronaviruslui s-a extins pe toată terra. Un astfel de anunț le permite Guvernelor, între altele, să ia măsurile necesare și să redistribuie fonduri pentru a combarea răspândirea virusului.
Totodată în această perioadă dar nu numai nu dați curs știrilor false și site-urilor necredibilă, informațiă-vă din surse sigure oficiale. Nu dați curs la tot ce vedeți pe itnernet. E motivul pentru care Guvernul României a transmis un mesaj clar în acest sens.

Iar mesajul are legătură cu ce primești pe WhatsApp și pe Facebook.
„Pandemia” de pe Facebook și WhatsApp, mesaj de la Guvern

Guvernul României îndeamnă la calm și-ți transmite să te informezi doar din surse sigure. Astfel, nu trebuie să crezi nicio informație preluată de pe Facebook și WhatsApp, mai ales mesajele care-ți cer să trimiți mai departe.


Acesta este singurul mesaj pe care îl puteți împărtășii cu alții în această perioadă” Clipul realizat de guvernul României.

„Nu crede tot ce primești pe Facebook sau WhatsApp. Mai ales știri ce conțin: exprimări pompoase, alarmiste, tratamente naturiste sau medicamentoase împotriva coronavirus”, se mai arată în clipul postat de Guvernul României pe Facebook. Guvernul îi îndeamnă pe cetîțeni să fie atenți inclusiv la „greșelile gramaticale” sau la îndemnurile de tipul „dă mai departe”, care pot însoți informațiile publicate pe rețelele de socializare.

„Informează-te doar din surse oficiale”, este concluzia mesajului postat de Executiv.

Avertismentul e în linie cu ceea ce transmit toți oficialii la acest moment. Populația trebuie să rămână calmă, să nu ia cu asalt magazinele în căutare de provizii și să facă tot posibilul pentru a nu pune-n pericol sănătatea apropiaților.

Astfel, dacă știi că ai sosit din străinătate, ar fi bine să declari acest lucru cât mai repede.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment