Metrorex introduce plata cu cardul contactless

Dă şi tu share articolului

Compania de stat Metrorex se adaptează standardelor moderne și continuă investițiile în acest sens. Metrorex acum câțiva ani a implementat roboți pentru eliberearea de legitimații de călătorie dar continuă acest drum.

Metrorex va implementa lpata cu cardul. Opțiunea foarte așteptată de 2 ani de zile de când s-au montat noile porți de acces la metrou. Era cazul și pentru Metrorex să se ralieze la standardele occidentale.

Începând de joi, 14 noiembrie, compania inaugurează plata cu cardul contactless pentru o călătorie cu metroul. Din păcate momentan într-un singur loc pe magistrala 2 stația Tineretului (acces de pe Bulevardul Dimitrie Cantemir), și urmează ca acest proiect să fie implementat în mai multe stații de metrou până la acoperirea totală a tuturor statițiilor.

după ce proiectul de modernizare a sistemului de plată cei care călătoresc cu metroul vor dispune de mai multe opțiuni prin care să-și achite călătoria.

Metrorex va introduce locul cartelelor de carton carduri cu tehnologie contactless fiind asemănătoare celor de la STBSA. De asemenea, poți plăti cu telefonul sau chair cu un ceas intelignet smartwatch.

„Introducerea cardurilor contactless (carduri asemanatoare celor de la STB) va fi posibilă odată cu finalizarea tuturor etapelor proiectului de modernizare a sistemului de taxare. Un alt factor important de menționat în cadrul acestei etape îl reprezintă alinierea la prevederile legislative privind introducerea caselor de marcat cu jurnal electronic. De asemenea, BCR așteaptă în perioada urmatoare acordul VISA”, precizeaza compania pentru Wall Street.

Această idee nu este nouă. Compania de transport public Metrorex a mai dorit implementarea plății cu cardul și în trecut. În anul 2016, compania anunța oficial implementarea unui sistem contactless de plată a călătoriei cu metroul. E drept că au fost eliminați truchineții și au fost montate porți noi de acces care au un simbol contactless deasupra găurii de introducere al cartelelor.
Metrorex lucrează cu BCR și companiile UTI, Logic IT si Kapsch.
Metrore are în plan extinderea procesului de plată cu cardul în toate stațiile, dar va dura timp.
Ce părere aveți?
Dați și voi un share și un like!

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment