De ce internetul ar trebui să fie gratis un drept de bază al omului?

Dă şi tu share articolului

Trăim într-o lume a tehnologiei, al internetului dar cu toate astea jumtate din populația terrei nu are acces la intenet. Există un un nou studiu care susține faptul că internetul ar trebui să fie gratis și să fie un drept.

Nu mai trebuei să vorbim despre avantajele internetului. Acestea sunt o gramada și cât se paote de clare. Internetul a ajuns esențial în viața de zi cu zi a celor mai mulți dintre noi.
Marten Reglitz, filozof și cecetător și profesor de etică lobală în cadrul Universității din Birmingham. Acesta susține că internetul sau mai bine spus accesul la intenet al oamenilor ar trebui să fie dat tuturor și să devină un dpret de bază al omului.

În prezent puține sunt locurile în care te poți conecta la o rețea publică Wi-fi, dar nu despre asta e vorba, ci despre internetul în sine.

Omul modern se identifică cu tehnologia și prin urmare conectarea la internet la mediul online este cât se poate de esențială. Omul face parte din iața modernă. Cei care nu au acces ar avea un dezavantaj major față de ceilalți. Și aici ne gândim la discuțiile libere, la informarea oamenilor la expunerea liberă a ideilor și lista poate să continue.

Și după cum afirmă și Reglitz ,,accesul la itnernet nu este un lux ci în schibm un drept uman moral iar toată lumea ar trebui să aibă acces nemonitorizat și necenzurat la acest mediu global – oferit gratuit pentru cei care nu și-l pot permite”

De ce ar trebui internetul să fie gratis și un drept fundamental?
Cerceătotorul oferă exemple precum primăvara arabă, campania #metoo sau actele de violență ale poliției împotriva celor de origine african-americană din Statele Unite.
Nu mai discutăm și de faptul că internetul este un mediu în care se câștigă campanii electorale. Și aici intervin și rețele sociale (social media), fără ajutor acestora și distirbuirea ideilor, opiniilor, articolelor pe web nu ar ajuta mult prea mult.
Prin urmare Reglitz afirmă faptul că internetul trebuie să fie un drept al omului și să fie complet gratuit.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment