Cum vezi site-urile pe care le accează PC-ul tău cu Windows, fără ca tu să știi

Dă şi tu share articolului

Chiar dacă nu îți vine să crezi orice compunter comunică în mod constant cu o multitudine de servere din lume chiar dacă tu nu știi asta. Este vorba despre conexțiuni lai nternet efectuate fără voința utilizatorului.

Ca utilizator de Windows, ai fi tentat să crezi că PC-ul tău se conectează la internet doar atunci când deschizi browserul tău favorit, când descarci câteva fișiere sau caând vezi un clip. Realitatea este însă mult mai complexă decâ atât.

Multe dintre aplicațiile pe care le ai instalate pe computer, cu sau fără voia ta, accesează diverse servere, site-uri web sau adrese IP din întreaga lume. Cele mai multe astfel de conexiuni nu sunt menite să-ți facă rău sau să-ți încetinească PC-ul. Este vorba de modul de operare al windowsului. Din păcate, există multe excepții de la această regulă, iar o infecție cu malware, un troian, un keylogger sau alt tip de virus se reflectă în același comportament. Și aici e marea problema.

Trebuie să ai puțină răbdare pentru a înțelege fiecare proces desfășurat în fundal atunci când se conecftează itnenetul. trebuie să știi ce.

Windows ne oferă posibilitatea să vedem care sunt coenxiunil efectuate de Windows în timp real. Tot ce trebuei să faci este să dechizi Command Promt (CMD). Faci click pe Start, tastezi CMD, faci click dreapta pe primul rezultat și optezi pentru Run as Administrator. În noua fereastră, tastezi comanda netstat -abf 5 > activity.txt


Ulterior poți scrie și netstat -a.

Eu vă recomand o alternativă la CMD mult mai eficientă. Este vorba de un program TCPView. Acesta poate fi descăarcat de aici, dar îl găsești și în SysInternals Toolkit. După instalarea sa vei vedea procesele în timp real, ba mai mult poți închide unul din acestea lucru pe care în CMD nu îl puteai face.
Dar repet trebuei să înțelegem procesele care sunt în background și care se conectează la diverse servere de internet.Pentru asta puteți folosi Google, puteți întreba pe forumuri pentru vă lămuri.
Dați și voi un share și un like

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment