Metrorex ia măsuri de prevenire împotriva contaminării cu coronavirus. Anunțul oficial.

Dă şi tu share articolului

În urma nenumăratelor cazuri cu infectare de coronavirus Metrorex s-a decis să ia măsuri extarodinare de securitate. În perioada următoare, Metrorex va dispune măsuri preventive de excepție, menite să diminueze riscul infectărilor cu Coronavirus.

Măsuri extraordinare de securitate, luate de Metrorex.
Igiena în vremea Coronavirusului, varianta pe Metrorex

E doar o chestiune de timp să apară și în țara noastră cazuri noi de infecții cu Coronavirus. Oficialii Metrorex au gândit o strategie prin care să diminueze riscul infecțiilor cu virusul Corona.

Printre măsurile preventive dispuse de Metrorex se numără dezinfecția atentă a barelor de susținere, a butoanelor și amplasarea de afișe în toate stațiile, cu scopul de a-i in forma pe călători.

„În trenurile de metrou se va efectua un program suplimentar de dezinfecţie a barelor de susţinere şi a butoanelor de deschidere a uşilor din interiorul acestora cu produse autorizate de Ministerul Sănătăţii. Acest program este aplicat în cadrul tuturor tipurilor de salubrizare, precum şi după executarea reviziilor. Mai mult, pentru informarea corectă a publicului călător, Metrorex va expune atât în staţiile de metrou, cât şi în trenuri, afişe educative de prevenţie a infecţiei cu Coronavirus. Din aceste afişe aflăm cum ne putem proteja pe noi înşine, dar şi pe cei din jurul nostru de o eventuală îmbolnăvire”, se arată în comunicatul emis de Metrorex.

Stațiile de metrou care vor beneficia de măsuri de salubrizare

Traficul zilnic este de peste 200.000 de călători la orele de vârf. într-un singur tren încap aproxiamtiv 2.000 de persoane. Metroul bucureștean este una dintre cele mai aglomerate artere ale Capitalei, astfel că măsurile companiei Metrorex sunt mai mult decât binevenite. Metroul bucureștean are o lungime în total de 69,25 km de cale dublă. Are patru depouri și patru magistrale de metrou, 51 de stații, cu o adâncime medie de 12 m.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment