Cum încearcă Google să revină pe telefoanele Huawei

Dă şi tu share articolului

În martie, Huawei va anunța o gamă de telefoane fără servicii Google. Compania americană crede că are însă șanse să revină pe telefoanele acestea. Singura soluție nu depinde însă de companie.

Sameer Samat, vicepreședinte Google responsabil de Android și Play Store, susține că firma a aplicat pentru aprobare din partea guvernului american de-a relua parteneriatul cu Huawei. În prezent, Mate 30 Pro de la acest producător folosește AppGallery și serviciile sale proprii ca să suplinească lipsa Play Store.
Această veste a venit într-un moemnt în care compania Chineză pregătește lansarea noilor odele de smartphone. Compania susține că magazinul său cu aplicații are aproape 400.000 de utilizatori activi lunar la nivel mondial (datele despre China sunt incerte). Cifra o pune pe locul trei. Totuși, nu are nici concurență reală. Spre exemplu Galaxy Store de la Samsung sau Appstore de la Amazon nu au încercat cu adevărat să concureze cu Google Play Store.

Cum poate Google să reia legătura cu Huawei

La momentul actual companiile americane care vor să lucreze cu Huawei trebuei să depună o cerere specială iar atunci când primesc acea apbare de la autorități pot avea relații economice. Compania Microsfot a facut deja asta și colaborează cu Huawei. Însă, Google în prezent nu.

Huawei înainte de vestea drespre Google a susținut că va încerca să dezvolte AppGallery și Huawei Mobile Services și dacă revine la relații mai bune cu americanii. Până când magazinul va exista și va fi ofertat– cu servicii de streaming, mesagerie și social media preferate de europeni – va mai dura însă un an sau poate doi.

În prezent, există câteva moduri prin care poți instala aplicațiile Google pe telefoanele Huawei care nu le au. Cu toate astea cei de la Huawei menționeză faptul că te expui la multe riscuri. Așadar cel mai bine ar fi să folosești AppGallery și Amazon appstore.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment