Coronavirus. Top 10 cele mai căutate informații pe Google despre Covid-2019

Dă şi tu share articolului

În contextul actual al situației înspăimântătoare din China foarte multe întrebări au fost puse pe Google.
Să vedem care sunt cele mai frecvente 10 întrebări adresate de utilziatori de limbă engleză pe Google despre virusul Covid-19 au fost dezvăluite de un purtător de cuvânt al motorului de căutare, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Serviciul Public de Sănătate (NHS) din Regatul Unit au oferit răspunsurile.

 1. Ce este coronavirusul?
  OMS explică pe site-ul său: „Coronavirusurile sunt o familie numeroasă de virusuri care se găsesc atât la animale, cât şi la oameni. Unele infectează oameni şi provoacă boli care variază de la răceala comună (common cold) la afecţiuni mai severe, cum ar fi Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu (MERS) şi Sindromul Acut Respirator Sever (SARS)”.
  Noua formă de virus apărută în China, cu denumirea comună de „coronavirus”, a fost denumită Covid-19.
 2. Care sunt simptomele coronavirusului?
  Departamentul de Sănătate Publică din Anglia (PHE) descrie simptomele Covid-19 ca fiind asemănătoare gripei: „Pe baza dovezilor actuale, noul coronavirus (Covid-19) prezintă simptome asemănătoare gripei, precum febră, tuse sau dificultăţi de respiraţie”.
 3. Câte persoane au murit din cauza coronavirusului?
  Cele mai recente statistici arată că sunt 1.369 de decese după contractarea Covid-19, cu 1.367 de decese în China, unul în Hong Kong şi unul în Filipine.
 4. Cum a început epidemia cauzată de noul coronavirus? La 31 decembrie, biroul OMS din China a aflat de primele cazuri raportate despre un virus necunoscut anterior, în oraşul Wuhan. OMS a precizat: „Este posibil ca o sursă animală dintr-o piaţă de carne din China să fie responsabilă pentru unele dintre primele infecţii umane raportate. Iar de acolo să fi început totul, să fie coarul propriu zis.
 5. Coronavirusul este în Marea Britanie? Cele mai recente statistici indică nouă cazuri de Covid-19 înregistrate în Marea Britanie.

6. De la cine a început coronavirusul? Virusul Covid-19 nu poate fi urmărit înapoi în timp până la o singură persoană.

7. Există un remediu pentru coronavirus? În prezent nu a fost dezvotlat nici un vaccin anti coronavirus Pacienţii sunt trataţi în spital şi ţinuţi în carantină pentru prevenirea răspândirii virusului. Acesta fiin sinurul tratament.

8. Cum se răspândeşte coronavirusul? Potrivit NHS, „virusuri similare” Covid-19 sunt răspândite prin picăturile expulzate prin tuse, ceea ce înseamnă că spălarea frecventă a mâinilor cu săpun ar putea fi de ajutor pentru reducerea riscului de infectare.

9. Câte persoane au coronavirus?

Cele mai recente statistici indică 60.368 de cazuri de Covid-19 confirmate la nivel mondial.

10. Se transmite coronavirusul pe cale aeriană?

OMS afirmă că transmiterea virusului este „încă în curs de evaluare”, dar se bănuiește că se răspândeşte prin picăturile expulzate prin tuse.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment