Mercedes-Benz a prezentat prototipul electric VISION EQXX, cu o autonomie de 1.000 de kilometri

Dă şi tu share articolului

Un prototip electric Mercedes pretinde că are cea mai lungă autonomie de până acum. Designerii săi susțin că o singură încărcare a bateriei îi va permite să parcurgă 1.000 de kilometri. Producătorul spune că tehnologia prototipului va fi utilizată pe scară largă începând cu 2024 și că o versiune oficială va fi dezvăluită în primăvară.

Tehnologia Vision EQXX, conform producătorului german de automobile de lux, va fi implementată începând cu 2024. Folosind simulări digitale interne ale condițiilor reale de trafic, a fost determinată distanța – care a fost mult mai mare decât norma industriei de aproximativ 300 de kilometri.

Cu toate acestea, compania germană a susținut că Vision EQXX oficial, care va fi dezvăluit în primăvară, va putea merge aproape de două ori mai departe decât un Tesla Model S încărcat complet.

Probabil că mașina nu va avea întreaga gamă a prototipului când va fi pusă în vânzare în 2024 sau 2025.
În schimb, va dezvolta un automobil mai ușor și mai eficient utilizând densitatea bateriei EQXX.
Componentele mașinii vor fi toate produse în cantități de masă, potrivit Markus Scäfer, șeful de tehnologie la Mercedes.

„Într-o mașină mică, cel mai probabil nu vom avea nevoie de atât de multă autonomie, dar datorită progreselor în tehnologia bateriei, acum putem face bateria mai mică decât cea din EQXX.
Prețuri mai mici pentru autovehicule rezultă din acest „a adăugat Markus Scäfer, citat de Mediafax.

EQS, un vehicul electric Mercedes care poate parcurge mai mult de 650 de kilometri cu o singură încărcare, a fost introdus anul trecut.
Acumulatorul Vision EQXX este cu 30% mai ușor și are o reducere a volumului cu 50%.

Până în 2030, Mercedes intenționează să fie o companie complet electrică.
Afacerea a atras critici pentru că deține o echipă de Formula 1 cu vehicule alimentate cu combustibili fosili.
Cu toate acestea, echipele Mercedes-Benz campioane de Formula 1 și Formula E au oferit asistență în dezvoltarea mașinii electrice.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment