Mașinile electrice și cele cu hidrogen vor primi numere de înmatriculare verzi

Dă şi tu share articolului

După ce în Monitorul Oficial a fost publicat ordinul comun care reglementează eliberarea numerelor de înmatriculare cu litere și cifre verzi, mașinile cu emisii zero ar urma să primească numere verzi, potrivit Ministerului Mediului.

Prin urmare, numerele de înmatriculare cu litere și cifre verzi vor fi acordate numai vehiculelor cu emisii zero de CO2, conform Ordinului comun al ministrului mediului, apelor și pădurilor, ministrului Afacerilor Interne și viceprim-ministrului, ministrului. de Transport și Infrastructură (mașini pur electrice sau cu pilă de combustie cu hidrogen).

„Numerele de înmatriculare a vehiculelor nepoluante vor servi drept pașaport verde pentru acest gen de vehicule.
Stabilim cadrul pentru furnizarea de facilități celor care le folosesc prin identificarea clară și vizibilă a vehiculelor nepoluante în trafic.

Fie că vorbim de parcare gratuită, de acces permis în zonele cu emisii reduse, sau de reduceri de taxe, autoritățile locale, în special cele din marile aglomerări urbane, vor avea un instrument de lucru foarte util”, a spus Tanczos Barna, ministrul mediului.

Noile reglementări intră în vigoare la 60 de zile de la publicarea ordinului în Monitorul Oficial.

După intrarea în vigoare a prevederilor actului normativ, vehiculele existente care îndeplinesc cerințele pentru „numerele verzi” vor putea fi modificate la cerere.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment