Maşini de vânzare în România. Vânzări record pe piaţa auto din România

Dă şi tu share articolului

Maşini de vânzare în România. Vânzări record pe piaţa auto din România.

Piața auto din România a cunoscut mereu recorduri în ceea ce privește vânzarea autovehiculelor noi şi second hand.

Vorbim despre  vânzarea mașinilor noi companiile producătoare de
autovehicule întrec în oferte care mai de care la prețuri avantajoase.

În acest an românii au cumpărat mai multe mașini noi niciodată ceea ce este un lucru cam neobișnuit având în vedere că populației nu își permit o mașină nouă.  Anul acesta în România piața auto a crescut impresionant fiind un boom al vânzărilor autovehiculelor noi.  acest lucru a fost datorat de eliminarea timbrului de mediu și creșterea veniturilor astfel că în prima jumătate a anului 2018 piața mașinilor noi a atins un nivel record  în ultimii 9 ani.  Conform datelor publicate de către Direcția Regim Permise  de conducere și Înmatriculări vehicule DRPCIV, 33,46%  de autovehicule au fost înmatriculate noi  în primele șase luni.

Piața de mașini hibride  a cunoscut o timidă creștere dar este până la urmă o creștere.  Ministerul Mediului acordă subvenții pentru cei care doresc să achiziționeze mașini hibride sau mașini electrice.  pentru mașinile electrice se acordă o subvenție până la 40000 de lei.
Cele mai apreciate branduri de autoturisme de către români au fost Dacia, cu 7707 unități vândute, Volkswagen (2.765 unități), Skoda (2.345), Ford (2.260), Opel (1.746) și Renault (1.723). Şi contrar aşteptărilor Mercedes Benz a înregistrat o creştere impresionantă – 1063 de unităţi faţă de Hyundai cu 1047.   Alte mașini care au fost cumpărate şi apreciate de români sunt: Kia (947), Mazda (528),  Peugeot (637, Suzuki (904), ToFia lacrimi și poneit (396) și Honda (233 de unităţi)

Specialiștii în domeniu se temeau de fapt urcă odată ce taxa de timbru de mediu va fi eliminată vom asista dezastru pe piața automobilelor noi. Situaţia nu a fost aşa cum se prefigura iar achiziţiile de maşini noi au depăşit 30 de procente şi contrar aşteptărilor autovehiculele second hand de impornt au scăzut cu 7%.

Este interesant că piața mașinilor second a scăzut cu 7%  față de aceeași perioadă a anului trecut dar volumul înmatriculărilor este de patru ori mai mare spre deosebire de anii precedenți.  astfel că mașinile  rulate  pe plan intern avut un semestru extrem de bun înregistrând o creștere de 10%  cu 53.000 de unități vândute. Datorită veniturilor mici şi eliminării taxei de trimbru tot mai mulţi
dintre oameni şi-au îndreptat atenţia către maşini second hand.
Mai precis vânzările cumpărările de mașini second hand ce au fost deja înmatriculate în trecut în România a ajuns la 267.432 de unități o creștere de 10%Statisticile ne arată faptul că piața auto de mașini noi sau dublat în patru ani de zile.  dacă în 2014 a fost achiziționate circa 30.000 de la autovehicule anul acesta a fost achiziționate 60.000 de autovehicule noi.  dacă v-au surprins aceste date trebuie să vă spun și cum sta situația cu vânzarea mașinilor second hand din import.  Până 2014 au fost cumpărate 98.000 de autovehicule  şi în patru ani de zile numărul acestora a ajuns la 234.000 de unități.  statisticile sunt oferite de către DRPCIV.Programul Rabla
Programul Rabla cunoscut o mai mare popularitate în rândul clienților crescând interesul românilor pentru mașinile noi.  Piața mașinilor noi sunt la peste 60.000 de unități în prima jumătate a anului 2018.  programul Rabla a stârnit interesul clienților în acest an și conform unor calcule este posibil ca peste 15% dintre mașinile noi ce pot fi achiziționate prin Programul Rabla să până la finalul acestui an și astfel să ajungă la peste 120.000 de unități vândute.

Maşini de vânzare pe piaţa auto din Româania

Românii preferă mașinile de lux  second hand.   în topul mărcilor auto cu cele mai multe anunțuri adăugate lunar,  primele patru locuri sunt deținute de  către autoturismele germane –  Volkswagen ocupă locul 1cu 16.3%  apoi este urmat de BMW cu 14,3%   și Mercedes Benz 12.1% şi nu în ultimul rând Audi 10%.

Aceste mărci au fost și cele mai căutate de către cumpărători în primele 6 luni ale anului

Site-urile cu mașini de vânzare precum autovit, olx, carzz etc, au fost luate cu asalt de către cei care doresc să vândă mașini de cealaltă parte cei care sunt în căutarea unei mașini. Mulți caută mașini de vânzare ieftine  pentru că există o nevoie tot mai mare a avea un autoturism.   pe piața auto sunt și samsari care oferă mașini de vânzare aduse din Germania dar trebuie să aveți mare grijă atât vă decideți să cumpărați o mașină second hand din Germania pentru că majoritatea mașinilor din Germania a fost o rulate foarte mult având sute de mii de km cu toate că  vânzătorii acestor mașini spune că kilometri sunt reali.   Cu toate astea mulți  au în plan să  achiziționeze un autoturism pe siteurile unde sunt postate anunturi cu masini de vânzare din Germania, Italia, Franţa.

Care sunt principalele siteuri de anunturi din Romania? 
Cele mai mari site-uri cu anunturi auto sunt Autovit, olx, carzz, Italia fie aleg să se ducă în târg.  Pe aceste saituri de vânzări auto oamenii care dispune de un anumit buget pentru o mașină la mâna a doua sunt interesați de vânzări auto la primul proprietar.
Pe aceste siteuri de anunturi aveți posibilitatea de a publica atât anunțuri gratuite dar și anunțuri plătite.  Anunţurile plătite îţi oferă mai multe avantaje cum ar fi setarea unui anunț în homepage pentru câteva zile, ele fiind anunţuri sponsorizate care ies evidenţa vizitatorilor sau apariția acestora în multe alte pagini ale site-ului de anunțuri respectiv.

în București vânzările auto noi dar și cele second hand au cunoscut și  ele un record impresionant în acest an.

 Ce mașini exotice a fost înmatriculate în prima jumătate a anului 2018?

Vedem o afinitate persoane către mașinile super Premium și luxury.  așadar 171 de mașini  exotice au fost înmatriculate potrivit statisticilor oferite de către DRPCIV.  Pe locul 1 se clasează Porsche cu 135 de unități chiar pe locul doi este sudul Maserati Levante cu 14 unități tot pe podium este situat Bentley zece unități.  Au înmatriculate și automobile Ferrari trei automobile Lamborghini și un Aston Martin

Societatea sa schimbat în 30 de ani de la revoluție și mașina a devenit un lux necesar în contextul în care veniturile au crescut în ultimi 15 ani şi cumva trebuie să ne întegrăm în Europa ca şi mentaltiate, maşina reprezentând un statut.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

One Thought to “Maşini de vânzare în România. Vânzări record pe piaţa auto din România”

  1. Era și cazul sincer sa evoluam. Și chiar dacă mașnile hybrid și cele full electrice sunt încă o ciudățenie la noi, e bine ca s-au înregistrat creșteri. Mă bucur de acest lucru deși recunosc că am o mașină pe benzina. Sunt încă destul de costisitoare.

Leave a Comment