Mașini autonome – când se vor conduce singure pe străzi? Cât de departe suntem? – Păreri

Dă şi tu share articolului

Introducere: Ce sunt mașinile autonome și cum ne vor transforma ele viitorul?

Mașinile autovehiculesunt vehicule autonome care sunt capabile să își detecteze mediul și să se conducă singure fără intervenția omului.

Mașinile autonome sunt în proces de transformare a modului în care trăim, muncim și călătorim și totodată au potențialul de a reduce accidentele de circulație, de a elibera locuri de parcare și de a face naveta noastră mai productivă. Cu toate acestea, există și multe întrebări etice care trebuie abordate înainte ca aceste mașini să poată fi pe deplin integrate în societate.

Trebuie sa mentioinam si faptul ca mașinile autonome nu sunt noi, există de zeci de ani și abia recent sunt văzute ca o opțiune viabilă în viitor. Prima mașină autonomă a fost creată în 1925 de Walter L. Miller, Jr. și tatăl său, Dr. Walter L. Miller, Sr., care au proiectat împreună un vehicul numit „Miller Electric Sedan” care avea multe dintre caracteristicile sinelui de astăzi. -conducerea autoturismelor: Avea două motoare electrice, câte unul la fiecare axă, cu putere alimentată de un acumulator situat între axe și sub bancheta din spate pentru a menține greutatea centralizată; avea tracțiune față cu sistem de direcție pe roțile din spate; avea patru cauciucuri (cu presiune interioara a aerului); aceasta

Care sunt evoluțiile și investițiile cheie în tehnologia mașinilor autonome?

Tehnologia mașinii autonome este un domeniu nou și în evoluție. A fost subiect de cercetare de zeci de ani, dar până de curând a rămas în mare parte în domeniul science fiction-ului. Recent, însă, tehnologia a cunoscut evoluții și investiții majore, care vor avea un impact semnificativ asupra societății noastre.
În acest articol voi explora evoluțiile și investițiile cheie în tehnologia mașinilor autonome. Voi discuta, de asemenea, ce ar putea însemna acestea pentru societatea noastră pe măsură ce avansăm în viitor.

Cum fac diferite companii să câștige bani cu mașinile autonome?

Mașinile autonome nu sunt doar o nouă modalitate de a ajunge din punctul A în punctul B. Ele sunt, de asemenea, o nouă modalitate pentru companii de a câștiga bani.
Majoritatea companiilor de mașini autonome se bazează pe publicitate și vânzările de date ca principală sursă de venituri. Dar există unii care au găsit alte modalități de a câștiga bani cu mașinile autonome, cum ar fi să le pună la dispoziție pentru închiriere sau chiar să le vândă.


Se estimează că piața auto autonomă va avea o valoare de 87 de miliarde de dolari până în 2025.
Această piață este în prezent dominată de Tesla, care este principalul producător de mașini electrice. Ceea ce înseamnă acest lucru pentru actualii producători de mașini este că trebuie să se îmbarce cu mașinile electrice sau riscă să piardă pe o mare parte a pieței.

Care sunt cele mai bune țări pentru testarea mașinilor cu conducere autonomă?

SUA este una dintre cele mai bune țări pentru testarea mașinilor cu conducere autonomă, deoarece are unele dintre cele mai permisive reglementări și o infrastructură robustă. Țara are o mulțime de drumuri deschise cu puțin trafic, ceea ce este perfect pentru testare.

China este o altă țară bună pentru a testa mașinile autonome, deoarece are o densitate mare a populației, ceea ce înseamnă că există mai mulți oameni cu care să interacționeze și, potențial, mai puțin timp petrecut cu antrenament.

Cum se asigură o tranziție lină către mașinile care se conduc singure?

In prezent legisdlatia din Romania si din lume nu permite ca o masina sa se conduca singura pe drumurile poublice in totalitate. Desi o masina autonoima este capabila sa plece singura, sa vireze, sa tina banda, sa franeze sa ia viraje curbe, deci tot ceea ce implica condusul unei masini, este complet interzis sa faca asta. Prin urmare in orice autovehicul care se conduce singur precum Tesla, sau masini premium vei fi atentioant in volan dupa cateva zeci de secunde pui mana pe volan, in caz ocntrar masina va trage pe dreapta si va suna la servciul unic de urgenta. Prin urmare, daca masina s-ar coinduce isndgua in totaelitate pe un drum public si ar provoca un accident fara sau cu sofer cine ar fi tras la raspundere?

Concluzii masini autonome

Cert este că mașinile autonome vor schimba modul în care călătorim. Schimbările vor fi atât în modul în care ajungem de la punctul A la punctul B, cât și în modul în care definim ce înseamnă să călătorești.

Aceasta nu va fi doar o schimbare economică, ci și una socială. Este posibil ca această tehnologie să creeze noi locuri de muncă, cum ar fi operatorul de mașini fără șofer sau robo-șoferul. Dar este și posibil ca această tehnologie să provoace șomaj pentru cei care conduc acum profesional (taxiferi, șoferi de camion).
Eu sunt convins ca pe viitor, se vor dezvolta si mai mult astfel masini, nu ca in prezent nu ar fi suficient de dezovltate, insa intotdeauna e loc de mai bine. SI nu ma mira ca legislatiile din tari precum SUA si cele din vestul Europei sa se schimbe si sa vezi masini fara sofer sau cu sofer iar soferul sa stea la volan doar ca un simplu pasager. Ramane de vazut

Dati si voi un share si un like!

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment