Maşina complet autonomă prezentată de General Motors. Fără volan şi pedale

Dă şi tu share articolului

Maşina complet autonomă prezentată de General Motors. Fără volan şi pedale

Maşinile complet autonomă au reprezentat mereu o preocupare pentru producătorii de autovehicule. Iată că a sosit timpul să ne apropriem tot mai mult de acestea. E drept, o maşină complet autonomă va pune probleme mari legislaţiei din ţările lumii. Legislaţia nu permite nici măcar să nu laşi volanul liber mai mult de câteva zeci de secunde darămită să se conducă singure şi tu doar să stai liniştit văzând cum ea singură va conduce.


General Motors a prezentat maşina complet autonomă, nu are volan şi pedale iar aceste maşini vor putea fi cumpărate începând cu anul viitor 2019. General Motors a prezentat modelul Cruis nu are pedale sau volan. Şoferul nu există, este un simplu pasager ca toţi ceilalţi, el urmăreşte totul pe ecran. Uşile maşinii se închid singure făcând ca această maşină să facă totul pentru tine. Acest anunţ a venit cu o săptămână înaintea Salonului Auto de la Detroit.
Testarea propriu-zisă a noului prototip va începe undeva în primăvara anului următor
Dan Ammann preşedintele Generla Motors a dat asigurări că aceste vehicule sunt foarte sigure. Maşina de faţă este a patra versiune de autoturism autonom.
 Partea interesantă o reprezintă faptul că în Statle Unite există state unde legislaţia permite acest lucru, însă în celelalte state ale lumii cum spuneam există probleme.
General Motors a mai precizat că va depune tot efortul necesare privind respectarea criteriilor de siguranţă în trafic.
Maşina va fi dotată cu airbaguri frontale, laterale, de tip cortină. Chiar dacă nu există un volan, maşina va dispuen de airbag pentru ,,şofer” cât şi pentru pasagerul de lângă acesta.
Maşina va fi capabilă să funcționeze cu ajutorul unei aplicaţii pentru smartphone. Pasagerul cerând o anumită destinaţie este exact ca prin intermediul serviciilor ce oferă car-sharing, Uber, Taxify etc.
Pasagerii vor putea avea acces la instalaţia de climatizare şi la radio.
General Motors a chiziţionat Cruise Automation cu 600 milioane de dolari precum şi producătorul de senzori Strobe.
Mai trebuie să precizăm că Generla Motors doreşte să fabrice cât mai multe maşini autonome la fabrica sa ndin Orion Township din Michigan.
Poate pentru Statele Unite şi alte state care vor permite maşlini autonome pe drumurile publice va fi un real succes. Oricum chiar şi aşa vedem un succes major al tehnologiei ceea ce ne mândreşte şi ne face să rămânem uimiţi de fiecare dată.  Alte companii producătoare de autovehicule şi de tehnologie fac parteneriat pentru dezvoltare. Şi Uber testează maşini autonome împreună cu suedezii de la VSolvo, Lyft colaborează cu furnizorul de componente auto Aptiv. Gigantul Google cooperează cu grupul Fiat Chrysler iar Intel cu BMW ş.a.m.d.
Vedem colaborări din ce în ce mai multe între mari corporaţii în vederea realizării unor maşini complet autonome ce vor revoluţiona domeniul auto pe mapamond.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment