Cum să economiseşti baterie la device-urile tale Android

Dă şi tu share articolului

Cum să economiseşti baterie la device-urile tale Android

Poate una dintre cele mai sâcâietoare probleme care le avem pe telefoane, tablete şi alte dispozitive o reprezintă bateria acestora. Orice utilizator doreşte să aibă o autonomie cât mai mare dar asta depinde în mod exclusiv de modul de folosinţă al utilizatorului. Bateriile se descarcă foarte rapid atunci când telfoanele sunt puse la acţiuni fiind solicitate. Trebuie să menţionăm că pe fiecare dispotitiv sunt foarte multe componente care lucrează în sinergie şi asigură funcționalitatea acestora.

Din acest motiv multitudinea aceasta de procese nu va face altceva decât să folosească bateria iar dacă tu te vei juca, vei face poze sau filma
bateria se va descărca mult mai repede.

– Ca şi prim sfat privind economisirea energiei bateriei pe device-urile Android este aceea să să setaţi un wallpaper complet negru. Aceste weallpapere pot fi realizate chiar din Paint sau descarcărcate de pe internet. Ideea e simplă ecranele AMOLED sunt construite în aşa fel încăt să nu aprindă pixelii dacă este setat un Wallpeper negru şi astfel în această manieră se va economisi bateria. Ecranul este celc mai mare consumator de energie al unui device

– Ajustaţi luminozitatea ecrnaului fie pe modul automat fie trageţi mai spre stânga şi pune–o cât mai jos spre minim.
– Dacă nu aveţi nevoie de 3G comutați pe modul 2G astfel veţi economisi energie şi aşa.
– Nu uitaţi să verificaţi GPS-ul este activ. În caz căceste activ dezactivaţi-l.
– Dacă nu aşteptaţi anumite mesaje ale prietenilor voştrii ori nu descărcaţi fişiere pe itnernet, dezactivaţi Wi-fi la închiderea ecranului.
– Verificaţi în fundal dacă aveţi aplicaţii active care vă rulează sau aplicaţii care rulează deşi nu doriţi să le folosiţi. în acest caz dacă găsiţi aplicaţii ce vă rulează în background dezinstalaţi-le din setările telefonului
– Puteţi de asemena opri sincronizarea automată din bara de sus. Dacă nu aveţi nevoie de aşa ceva ar fi bine să o dezactivaţi.

Puteţi dezinstalati aplicaţiile care consuma prea multe resurse inutil. (acestea pot avea buguri).
– Renunţaţi la aplicaţiile sau setările ce se folosesc de auto upload precum dropbox, google plus, google photos. Acestea fac upload în mod automat ale fotografiilor în cloud astfel ele consumă atât baterie cât şi trafic de internet şi vă va genera costuri suplimentare.
– De asemenea renunţai şi la auto-update pentru aplicaţiile din Goole Play. Puteţi face update ale tuturor aplicaţiilor voastre manual, verificând manual.
– Folosiţi întotdeauna încărcătoare originale. Încărcătoarele ce sunt after market sau alte tipuri de încărcătoare nu vor face altceva decât să vă defecteze bateria ceea ce este un lucru rău.
Cam acestea sunt sfaturile esențiale care trebuie să le aveţi în vedere dacă doriţi să consumaţi cât mai puţină energie şi să aveţi autonomie mult mare. Vă puteţi creşte semnificativ autonomia bateriei urmând sfautrile de mai sus şi o să rămâneţi surprinşi şi voi de eficienţa acestor sfaturi. Trebuie să faceţi rabat la aceste lucuri sau măcar la jumătate dintre ele în funcţie de preferințele care le aveţi iar rezultatele se vor vedea.

Daţi şi voi un share şi un like postării, şi abonaţiă-vă gratuit la pagina de facebook.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment