Imagini photoshopate? Iată site-ul care îţi spune dacă sunt trucate

Dă şi tu share articolului

Imagini photoshopate? Iată site-ul care îţi spune dacă sunt trucate

Cu siguranţă navigând pe internet sau pe diferite site-uri dai peste diverse fotografi care ţi se par cam ciudate şi nu par a fi reale. De dat aceasta există soluţia prin care vei afla dacă imaginile au fost supuse sau nu editării.

Pe internet există un instrument destul de interesant care îţi spune dacă imaginea a fost moidifcată sau nu.

Site-ul de faţă este FotoForensics.com, acesta a fost dezvoltat mai bine cu 6 ani în 2012 de omul de ştiinţă Neal Krawatz.

Site-ul foloseşte o serie de algoritmi având principiul unui microscop evidenţiind anumite detalii pe care orice om nu le poate identifi. Ochiul uman nu le poate percepe.

Obiectul principal al acesuti website este acela de a te ajutae să înţelegi cum funcţioenază partajarea pe internet în social media şi a identifica dacă o imagine a fost sau nu supusă editării prin diverse software cum ar fi Adobe Photoshop, Illustration, Corel Draw etc.
FotoForensics nu îţi dă verdicte, da sau nu. însă trebuie să îţi dai seama pe baza examinării acestuia dacă imaginea a fost deja editată sau este cea adevărată reală.
Care este procesul de analiză al FotoForensics.com?
Vorbind despre procesul de analiză putem spune că este simplist. Fie încarci o fotogafie prin upload sau copiezi un link unde se află fotografia şi din nou vei apăsa pe butnul upload. După aceea pe baza algorimtilor respectiv site-ul îţi va trimite rezulteatul urmând ca tu să tragi concluziile dacă a fost sau nu editată acea fotografie.
Este dificil să înţelegi cel mai dificil instrument al FotoForensics. Analiza nivelului de eroare (ELA). El evidenţiază care sunt diferenţele în compresia JPE a imaginii respective.
FotoForensics se ocupă cu metadatele imaginii. Acestea pot furniza informaţşii suplimentare importante despre fotografia care o încarci şi o suspectezi a fi trucată puând astfel să afli dacă a fost editat în Adobe Photoshop sau alte editoare de imagini sau dacă imaginea este reală ne supusă unei editări.
.
Cam atât spus şi cu acest website. Dacă va plăcut daţi un share şi un like postării

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment