LG G5, un smartphone modular – Review, păreri

Dă şi tu share articolului

  LG G5, un smartphone modular – Review, păreri

LG G5 a fost lansat în anul 2016, este cel mai bun smartphone produs de LG, aşadar un flighship de top cu performanţe deosebite. Dar ce îl face pe acesta un telefon veritabil vom vedea în cele ce urmează. În ceea ce priveşte design-ul acestuia, părerile sunt împărţite. Pe de-o parte mulţi spun că este un telefon elegant cu un design interesant, pe de altă parte cei care critică afirmă faptul că nu arată bine deloc aşa cum a fost proiectat de către LG. Sigur că vorbim de subiectivism când vorbim de design în general. Dar poate exista şi un gram de adevăr

 

Voi ce spuneţi, cum arată?

Telefonul dispuen de o carcasa metalică construită din aluminiu grafitat, canturi din aluminiu puţin rotunjite. Ecranul este puţin curbat în partea de sus. Acest lucru este spectaculos. Deja Samsung este cel care a lansat un telefon cu sticlă curbată – Samsung Galaxy S7 Edge.
 
Pe partea dreaptă a telefonul există slotul de sim NanoSim, şi cardul MicroSD.
De ce este un telefon modular? Telefonul se poate demonta în bucăţi. Dacă vei apăsa pe un botan îngropat din partea de jos vei putea trage cu mâna mai tare de partea de jos vei demonta bateria.

Care este scopul acestei baterii detaşabile? Ei bine vei putea scoate bateria pentru a o reîncărca iar lată baterie care este deja reîncarcată o vei monta în telefon.  Practic îţi simplifică viaţa oferindu-ţi o experienţă plăcută. Smartphoenul LG G5 oferă o încărcare rapidă de peste 80% în doar 30 de minute. Ceea ce este senzaţională. În doar 15 minute ai aproape 50% acumulatorul încărcat.
Aşadar un telefon surprinzător aşa cum nimeni nu a mai văzut până acum. Tehnologii LG au evoluat foarte mult de-a lungul vremii. De aceea ei se bazează pe sloganul “‘Life’s good”.
 

Câteva specificaţii LG G5

– Display de 5.3 inchi rezoluţie de 1440 x 2560 pixeli şi un ecran IPS LCD 16 milioane de culori.
  – Ecranul este protejat de Corning Gorilla Glass.
– USB Type C, 3.0
– Sistem de operare Android versiunea 6.0.1 (Marshmallow), ce se poate upgrada la 7.0 Nougat
– Device-ul vine cu o baterie satisfăcătoare pentru anul 2016 doar 2800 mah. Dacă privim la concurenţii din aceeaşi gamă highend, ei lansează baterii cu o capacitate de stocare mai mare.
Senzor de amprentă care este pe spate. Acest lucru este nou la LG. De asemenea telefonul dispune de senzor de inflaroşu care îţi va fi util când vei deschide orice alt dispozitiv care îl ai în casă – TV, DVD Player, Aer Condiţionat etc.
– Două camere foto de 16mpx şi de 8 mpx dual led flash cu focalizare rapidă. Camera frontală este una performantă cu autofocus. Camera din spate are opţiunea de a filma HDR, poţi filma sau face poze cu multe efecte precum, sepia, alb şi negru, de epocă, vignetă etc.
 – Procesor Quad-core (2×2.15 GHz Kryo & 2×1.6 GHz Kryo). Procesorul acestui telefon este unul foarte bun Dar, se putea şi mai bine. Aş fi vrut să văd un Octa-Core cu 4 GB de RAM. Deja de 2 ani au apărut pe piaţă procesoarele Octa-Core pentru telefoane. Nu înţeleg de ce cei de la LG nu au pus un Octa-Core pentru a aduce şi mai multă performanţă pentru procesare.
 – Memorie 4 GB RAM. Telefonul vine cu 32 GB.
LG G5 vine cu Radio FM. Este unul dintre puţinele device-uri highend care vin în dotarea lor un Radio FM.
LG G5 se poate conecta la reţele 4G şi 4G+. Asta înseamnă că este capabil să descarce până la 600 mb /s
– Share and Connect
– Screen sharing şi Mirror Link sunt foarte utile pentru a conecta un TV, monitor şi de ce nu în maşină.
 
Oficialii de la LG afirmă faptul că telefonul poate suporta carduri de până la 2TB. Însă pe piaţă nu există un card de o asemenea dimenisune.


Preţ LG G5

LG G5 are un pret 3000 LEI pentru 32 GB.
Este un telefon foarte rapid, nu există acea sacadare datorită optimizării foarte bune a Android-ului 601 ce poate fi upgradat la 7.
În esenţă este fără îndoieală cel mai bun telefon produs de LG cu performanţele cele mai bune. Dacă eşti fan al mărcii LG  ştii cu siguranţă că aceasta este alegerea potrivită pentru tine.

Telefonul rivalizează din toate punctele de vedere cu ceilalţi giganţi asiatici. Tehnologia avansează fulminant de la an la an şi este îmbucurător. Vom vedea pe piaţă telefoane din ce în ce mai performante având o multitudine de funcţii noi inedite.

Eu m-aş vedea având acest telefon. Îmi place cum arată cu toate că a fost criticat de foarte multe persoane.  Bineînţeles că ne putem exprima părerile în mod liber.Dacă v-a plăcut acest articol, vă rog să daţi un share, like şi de cenu să comentaţi să ne spuneţi cum vi se pare.

 

Next page›

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment