5 motive pentru a cumpăra o tabletă

Dă şi tu share articolului

5 motive pentru a cumpăra o tabletă – Sfat

Că tot trăim în era tehnologiei printre smartphone-uri şi alte gadget-uri. Vom vedea împreună 5 motive pentru a cumpăra o tabletă. În acest articol vom vedea cinci motive importante care vor sta la baza cumpărării tabletei mult visate. Aceste lucruri sunt oarecum valabile și pentru alte device-uri precum laptopuri sau telefoane smartphone. Cu toţii ne punem această întrebare. De ce mi-aş cumpăra o tabletă la ce mi-ar folosi?

Haide să vedem cinci motive pentru a cumpăra o tabletă.
1. Dacă eşti în căutarea unui dispozitiv cu ecran mai mare ca să te
reprezinte şi să-ţi facă viaţa mai uşoara, atunci ar trebui să te
gândeşti la achiziţionarea unei tablete. Dimensiunea ecranului tabletei
este un lucru foarte important. Alegerea îți aparține dacă optezi pentru
o tabletă cu un ecran  ceva mai mic pentru a putea lua cu tine ușor
oriunde mergi sau o tabletă cu ecran normal de 11 inchi.
2. Smartphone-urile au o autonomie scăzută. În general ele te ţin cât o zi
de lucru . Dar trebuie să fi conştient de faptul că la o utilizare
intensă în jocuri/filmat te poţi trezi la jumatea zilei cu telefonul
descărcat, fiind nevoit să îl încarci. Însă o tabletă din gama high-end
te poate salva. Tabletele moderne declară autonomii mari de până la 8,10
ore. În acest mod, nu vei mai fi nevoit să iei cu tine un încărcător
pentru tabletă.

3.Portabilitate, fiind un device portabil îl poţi folosi oriunde cu plăcere. Aceasta te va ajuta să-ţi sporeşti productivitatea şi să ai o experienţă plăcută. Tabletele sunt succesoarele laptop-urilor sau mai bine spus vin în completarea lor. Dacă eşti fan an tabletelor poate ştii că tabletele, mai ales cele de 7 inchi sunt foarte uşor de cărat oriunde te vei duce faţă de un laptop care este mai greu oferind performanţe similare cu acestea.
4.Tabletele sunt gageturi grozave, pe lângă faptul că dispun de autonomie mare, poţi să te bucuri rulând filme/videoclipuri/muzică etc cât şi jocuri. De asemenea poți comunica cu ceilalți prin intermediul aplicațiilor de mesagerie instant, dar de asemenea poți găsi foarte multe moduri pentru a ,,exploata o tabletă” indiferent de tipul acesteia.
5.Dacă ne raportăm la laptopuri durata de viaţă a bateriei tabletei este dubă sau triplă. Un laptop are în medie 2,3 ore autonomie, iar o tabletă poate duce lejer până la 10 ore, aşadar este net superioară la acest aspect. Bineînțeles din punct de vedere al autonomiei tabletele stau foarte bine, dar nici nu le poți folosi ca un laptop.
Trebuie să fi atent/ă şi la ce tabletă ai de gând să o cumperi. Să arunci o
privire la procesorul acesteia, la emoria ram cât şi la capacitatea de
stocare. Preţul nu este întotdeauna criteriu pe care trebuie să te
axezi, dar de cele mai multe ori face difernţă. O performanţă bună înseamnă un preţ ridicat. Preţul creşte direct proporţional cu accesibilitatea, performanţa etc. Dacă vrei autonomie imensă, un ecran  mare încântător ar trebui să reflectezi asupra tabletelor de top de peste 1500 LEI.Eu unul prefer să am un laptop, mă reprezintă mult mai bine decât o tabletă. Oriunde merg mai departe vreau să am cu mine un laptop. Oferă mult mai multă putere de procesră plus că sistemul Windows îmi este familiar. Dar nu trebuie să neg faptul că sistemul de operare Android nu este user-friedly ca windowsul putând fi personalizat după bunul plac.

Alegerea unei tablete este o soluţie bună pentru cei care doresc să dăruiască un cadou celor dragi. Este o idee de cadou foarte bună. Preţul tabletelor pleacă de la 300 400 de lei pentru tabletele entry-level şi poate depăşi 2000 LEI în funcţie de specificaţiile acestora.
În ultimii ani prețul tabletelor a scăzut semnificativ și există destule șanse să găsești tableta pe care ți-o dorești în bugetul propus și în nișa respectivă de preț. În România există și producători autohtoni de tablete care oferă performanțe bune la prețuri avantajoase. Dar acest lucru ține numai de client. Totul depinde de necesități și buget.

Un alt aspect de luat in calcul este designul tabletei si modul in
care raspund la comenzi butoanele si ecranul. Dupa ce te-ai decis cu
privire la toate aceste aspecte mai ramane in singur criteriu de
analizat. Legat de avantajele tabletelor high hend voi scrie un articol în viitor.

Ca şi o concluzie, sper că aceste sfaturi să le găsiţi utile în cumpărarea unei tablete. Tabteletele câştigă teren din ce în mai mult în lume. Este evident că drumul a fost deschis de către Apple prin produsul său lansat – Ipad acum câţva ani, dar producătorii s-au adaptat nevoilor noastre producând tablete din ce în ce mai frumoase, interesante şi cu autonomii mari.

Dacă v-a plăcut articolul nu uitați să dați un share și un like!

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

9 Thoughts to “5 motive pentru a cumpăra o tabletă”

  1. Tabletele sunt foarte folosite în ultima perioadă, mai ales de cei din industria muzicală, pentru versuri, dar și pentru setările de sunet, dacă mixerul permite un soft de intergrat pe tabletă.

  2. Am primit una cadou si in primele 3 saptamani eram numai cu ea in mana. Acum o mai folosesc doar cand citesc, pentru ca imi permite sa descarc e-books pe ea si sa am un ecran mai mare, sa nu ma deranjeze la ochi.

  3. De laptopul 2 in 1 ce zici?

  4. Care e ăla 2 în 1? Nescafe Brasero? =))

  5. Eu am un smartphone Octa Core. Nu l-as da pe o tableta!

  6. Si pe mine ma bate gandul sa-mi achizitionez o tableta.

  7. Nu prea sunt fana tablete, folosesc mai mult laptopul, tableta e folosita de cel mic cand se mai joaca jocuri.

  8. Nu am o tableta,desi recunosc ca mi ar placea!e foarte practica si utila!

  9. Nu recomand o tableta. Este doar un telefon mai mare, un laptop mai handicapat. Si eu am vrut s aimi iau dar am analizat bien problema si mi-am dat seama ca nu am ce face cu ea. E buna pentru copii.

Leave a Comment