Leaker-ul iPhone 14 Pro tocmai a dat pontul unor “probleme” cu noua cameră foto

Dă şi tu share articolului

Ar putea iPhone 14 Pro să fie de fapt mai rău decât 13 Pro în anumite condiții?

Unul dintre avantajele pe care iPhone 14 Pro ar urma să le aibă atât față de modelul obișnuit, cât și față de generațiile anterioare este o cameră principală îmbunătățită. Se zvonește că aceasta va include acum un senzor de 48 MP – primul upgrade în ceea ce privește numărul de megapixeli de la iPhone 6S din 2015.

Dar mai mulți megapixeli nu indică neapărat o calitate mai bună a imaginii, așa cum a dovedit în mod constant seria Pixel, iar un leaker a sugerat că – în starea sa actuală – noua cameră foto a iPhone 14 Pro ar putea fi sub așteptări în condiții de iluminare slabă, în comparație cu predecesorul său.

Informația provine de la @LeaksApplePro (se deschide într-o nouă filă), care are un istoric decent în ceea ce privește prezicerea mișcărilor Apple. Aici, el vorbește despre experiențele unei surse care a avut timp de experiență practică cu telefoanele iPhone 14 Pro și Pro Max înainte de lansare, așa că descoperirile trebuie luate cu siguranță cu un strop de sare, având în vedere că sunt de două ori îndepărtate.

“Există unele probleme cu sistemul de camere”, scrie cel care a făcut această scurgere de informații. “Noul senzor de 48MP este “cel mai bun dintr-un smartphone dacă există suficientă lumină”, dar mai sunt unele optimizări de făcut în ceea ce privește modul de noapte.

“Sursa spune că este mai rău decât 13 Pro în acest domeniu. Există o cantitate substanțială de zgomot.”

După cum am menționat mai sus, performanța camerei nu se reduce doar la specificațiile hardware brute, ceea ce este foarte bine – deoarece aceasta va fi bine și bine finalizată până acum. O mare parte din ea se reduce la “sosul secret” adăugat pe partea de software, așa că mai este încă timp pentru ca aceste deficiențe – dacă sunt într-adevăr legitime – să fie remediate.

“Sunt puțin îngrijorat de fotografiile cu lumină slabă, dar sunt sigur că Apple poate lucra la asta înainte de lansare”, a concluzionat @LeaksApplePro.

Aproape tot restul este, așa cum te-ai aștepta de la un upgrade generațional, îmbunătățit. Pe lângă cele mai bune fotografii din clasă în condiții de iluminare bună, sursa spune că difuzoarele oferă “mai multă bază [sic] și un sunet mai clar în general” și ceea ce pare a fi o durată de viață a bateriei îmbunătățită substanțial.

“Sursa nu este 100% sigură de acest lucru, dar se pare că durata de viață a bateriei crește cu câteva ore la 14 Pro”, scrie leakerul. “Nu a fost suficient timp pentru a testa corespunzător acest lucru, dar aceasta a fost impresia sursei mele”.

În ceea ce privește designul, “Pro Max se simte ca o cărămidă (ca de obicei)”, iar sistemul de camere al terminalelor Pro este vizibil mai mare. “Mult noroc dacă aveți un MagSafe Duo”, spune persoana care a divulgat informațiile. “Probabil că va funcționa, dar va arăta oribil”.

Și cum rămâne cu înlocuirea crestăturii? Ca și în cazul crestăturii, “uiți că este acolo după ce folosești iPhone-ul câteva minute”. Nu adaugă nimic și se pare că este pur și simplu acolo pentru a diferenția vizibil modelul Pro un pic mai mult, ca o etichetă ostentativă de designer.

Acestea fiind spuse, știm cu toții ce s-a întâmplat cu crestătura atunci când a apărut pe iPhone X: o serie de telefoane Android premium de la Huawei, Google și LG au apărut toate cu propria lor crestătură. Așadar, nu ar fi complet surprinzător dacă rivalii Android ar adopta ceva similar cu acest design nou și ciudat ca o carte de vizită premium proprie.

Merită să repetăm că aceste informații pot fi nesigure sau, într-adevăr, complet fictive. Dar nu mai avem mult de așteptat pentru a afla: seria iPhone 14 este așteptată să fie prezentată la începutul lunii viitoare, alături de Apple Watch 8. Cu o comandă inițială anunțată de 90 de milioane de unități, Apple pare încrezătoare că va fi un alt succes, dar veți putea citi verdictul nostru complet în septembrie.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment