Cumpărați un iPhone nou acum? Nici că se putea alege un moment mai prost

Dă şi tu share articolului

Septembrie este chiar după colț, ceea ce înseamnă că probabil la fel este și zvonistica linie iPhone 14 de la Apple. În cele mai multe cazuri, Apple își anunță de obicei noul val de modele iPhone în septembrie și le lansează la scurt timp după aceea. Dar chiar dacă nu vă interesează să aveți cel mai nou iPhone, există motive întemeiate pentru a avea răbdare înainte de a vă răsfăța cu un iPhone 13 sau 13 Pro.


Probabil că iPhone 14 de la Apple se va lansa în curând

Dacă Apple își menține modelul actual, probabil că va anunța iPhone 14 în prima jumătate a lunii septembrie, alături de iOS 16, și îl va lansa în a doua jumătate. De exemplu, Apple a debutat cu iPhone 13 pe 14 septembrie înainte de a-l face disponibil în magazine pe 24 septembrie. Calendarul a fost similar pentru iPhone 11, iPhone 8 și modelele anterioare.

Acestea fiind spuse, au existat câteva excepții. iPhone 12 și 12 Pro au fost lansate în octombrie 2020, în timp ce modelele 12 Mini și 12 Pro Max au devenit disponibile în luna noiembrie a aceluiași an. De asemenea, iPhone X a fost lansat în noiembrie 2017.

În ceea ce privește ceea ce ne putem aștepta de la iPhone 14, zvonurile indică faptul că modelul Pro ar putea avea o cameră principală îmbunătățită de 48 de megapixeli și un nou aspect fără notch. De asemenea, se zvonește că Apple va lansa o nouă dimensiune mai mare a iPhone 14 standard.

Citiți aici o analiză mai aprofundată a momentului în care credem că va fi lansat iPhone 14, pe baza istoricului Apple.

iPhone-urile mai vechi ar putea deveni mai ieftine

Nu vă interesează să aveți cel mai nou iPhone? Ar trebui totuși să așteptați. De obicei, Apple reduce prețurile modelelor anterioare de iPhone atunci când introduce modele noi, așa cum a făcut cu iPhone 12 anul trecut. iPhone 12 de 64 GB, de exemplu, a primit o reducere de preț la 700 de dolari de la 800 de dolari după ce a fost anunțat iPhone 13. iPhone 11, între timp, a scăzut la 500 de dolari în 2021.

Lansarea iPhone din acest an ar putea fi și mai bună pentru cei care preferă să economisească bani pe un model mai vechi. Dacă Apple urmează modelul din 2021, va păstra probabil iPhone 12 și 12 Mini în gamă și va scădea prețul modelului Mini la 500 de dolari. Acest lucru este semnificativ, deoarece ar face din iPhone 12 Mini unul dintre cele mai ieftine iPhone-uri 5G disponibile. Da, iPhone SE este mai ieftin la 430 de dolari și suportă, de asemenea, 5G. Cu toate acestea, vine, de asemenea, cu un ecran mult mai mic decât celelalte telefoane Apple, are doar o singură cameră principală (majoritatea telefoanelor noi au două) și nu are Face ID.

Deși 5G nu este o necesitate, este o idee bună să te asiguri că următorul tău telefon are 5G dacă intenționezi să îl păstrezi în următorii trei ani, deoarece aceste rețele continuă să se dezvolte. Puteți citi mai multe despre dacă este în regulă să cumpărați un telefon fără 5G în 2022 aici.

Dacă aveți nevoie cu adevărat de un iPhone chiar acum

Nu toată lumea este în măsură să aștepte. Dacă ai nevoie cu adevărat de un iPhone nou chiar acum și vrei să economisești câțiva dolari, ia în considerare cumpărarea unui iPhone recondiționat. Apple oferă modele recondiționate pe site-ul său web care vin cu o garanție de un an. Apple spune că aceste dispozitive deținute anterior sunt inspectate, curățate și includ opțiunea de a extinde serviciul clienți cu un plan AppleCare.

De asemenea, puteți verifica modelele recondiționate pe site-uri web precum Gazelle și Amazon, care vor avea propriile informații privind starea dispozitivului și termenii privind durata garanției. (Bineînțeles, vă puteți vinde și iPhone-ul acum).

Dacă îți este greu să îți dai seama ce iPhone ți se potrivește, consultă ghidul nostru.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment