Invenția unei tinere elimină „unghiul mort” din mașină și poate salva vieți

Dă şi tu share articolului

Tehnologia și industria auto au evoluat foarte mult de-a lungul timpului dar cu atât mai mult în ultima decadă. Pentru o rezolvare a ,,unghiului mor” este încă un subiect discutabil. Este drept că există în prezent senzori pentru monitorizare când un vehicul se află în unghiul mort iar șoferul este avertizat. Dar ce n-au făcut inginerii marilor producători auto a reușit o adolescentă de 14 ani.

Tânara de 14 ani vorbeste de unghiul mort din mașină și nu cel rezultat din oglindă la care probabil v-ați gândit. Practic nu vezi din cauza stâlpului din reapta al mașinii.
Deci dacă ești la volan și vezi prin geamul din față și prin cel de la portiera din dreapta. Dar dacă un pieton se pregătește să traverseze, de exemplu, și e aliniat fix în dreptul stâlpului din dreapta nu poate fi observat de către conducătorul auto. Sigur, e vorba de o fracțiune de secundă, dar asta poate duce la un accident grav soldat cu victime. Tânăra de 14 ani s-a gândit să rezolve problema asta a unghiului mort.

Cum funcționează invenția tinerei care elimină unghiul mort?

Tânara de 14 ani a construit un sistem inteligent format dintr-o cameră web, un proeictor și materiale printate 3D. Aceasta le-a montat pe interiorul stâlpului mașinii din dreapta șoferului, astfel încât să poți „să vezi” prin el. Unghiul mort este eliminat și poți conduce în siguranță făr aceaStă grijă.

De menționat este faptul că, camera e montată în afara autovehiculului, iar imaginile sunt proiectate în interior prin intermediul proiectorului. O invenție foarte simplă și foarte eficientă. Invenția ei a câștigat și un premiu în valoare de 25.000 de dolari la un concurs organizat în Statele Unite.

Cu siguranță producătorii auto vor ține cont de asta și vo vedea pe mașini această tehnologie de ultimă generație. Probabil că va mai trece timp până vom vedea asta pe mașinile de serie.
Camera proiectează iamginile doar pentru șoferi, iar ceilalți pasageri văd doar o bucată neagră de material.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment