Internet Explorer se închide oficial de astăzi

Dă şi tu share articolului

Internet Explorer va fi scos din uz de Microsoft pe 15 iunie 2022, la aproape 27 de ani de la debutul browserului, în august 1995.

Aplicația va fi eliminată începând cu 15 iunie, iar utilizatorii vor fi direcționați către Microsoft Edge.

Într-o epocă dinaintea Google, Facebook și TikTok, când Microsoft domina industria IT și când browserul trebuia încărcat pe PC-uri cu un CD-rom, Internet Explorer a servit ca principal punct de acces la internet timp de mulți ani, potrivit The Guardian.

În ultimii ani, Internet Explorer s-a deteriorat.
În 2010, cota sa de piață a scăzut sub 50%, iar cu un an înainte, aceasta era de puțin sub 5%.

În anunțul de anul trecut, Microsoft a susținut că browserul Internet Explorer era lent, nu mai era util sau compatibil cu noile tehnologii și era mai puțin sigur decât alte browsere contemporane.

Cu toate acestea, IE a reușit să reziste timp de aproape 27 de ani, iar Microsoft a continuat să îl vândă împreună cu sistemul de operare Windows pentru a garanta funcționarea corectă a aplicațiilor orientate spre afaceri.
De asemenea, compania a dezvăluit Edge, un nou browser, în urmă cu cinci ani.

Internet Explorer, lansat în 1995

Browser-ul care a venit cu Windows 95 când a fost lansat în 1995, Internet Explorer, a fost un mare succes și a depășit rapid Netscape Navigator.
În 2002, 95% dintre utilizatorii de internet foloseau IE ca browser principal.
Cu toate acestea, Microsoft nu l-a dezvoltat corect, iar în cei cinci ani care au urmat, corporația nu a acordat prea multă atenție Internet Explorer 6.
Consumatorii de internet au trecut acum la browsere mai moderne, iar Internet Explorer a ajuns să fie renumit pentru performanțele sale lente, defectele de securitate și tehnologiile învechite.
Următoarea versiune a fost lansată de corporație în 2007, dar mulți utilizatori au încetat deja să o mai folosească.

Cu ediția din 2011, Microsoft a făcut o nouă încercare de a reînvia Internet Explorer.

Corporația americană a recunoscut în urmă cu doi ani că Internet Explorer nu este cel mai bun browser pentru accesarea internetului.
Microsoft a declarat în august 2020 că “clienții folosesc IE 11 încă din 2013, când lumea web era semnificativ mai puțin complexă decât situația de astăzi”.
De atunci, experiențele îmbunătățite au fost posibile datorită unor browsere mai recente și standardelor contemporane.

Cu toate acestea, noul browser al corporației a fost totuși livrat utilizatorilor de Windows alături de Internet Explorer.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment