Inteligența artificială care-i lasă fără loc de muncă pe jurnaliști: ce știe să scrie

Dă şi tu share articolului

Producătorul cunoscutei aplicații de luat notițe cu același nume, Notion, a început testarea beta a unei funcții noi, denumită Notion AI.

Aceasta scrie notițe și alte informații folosind inteligența artificială generativă.
Înainte de anunțul de astăzi, The Verge a avut ocazia să testeze software-ul.
Simplă este interfața.
Dintr-o listă de opțiuni care include “articol de blog”, “e-mail de marketing” și “listă de sarcini”, alegeți mai întâi tipul de scris pentru care aveți nevoie de asistență.
Apoi introduceți o cerere adecvată în software, faceți clic pe butonul albastru “Generate” și urmăriți cum acesta generează instantaneu textul.

Potrivit unor articole pe care instrumentul le-a creat pentru The Verge, acesta beneficiază de faptul că utilizatorul este cât se poate de specific cu privire la ceea ce își dorește, la fel ca și alte inteligențe artificiale generative.
De exemplu, proiectul Notion AI a menționat Apple Watch 4, Samsung Galaxy Watch și Tizen atunci când i s-a cerut să scrie o postare pe blog despre starea industriei ceasurilor inteligente.
Cu alte cuvinte, a scris despre starea pieței în 2018, mai degrabă decât despre cum este aceasta în prezent.

Inteligența artificială devine și mai inteligentă

Ivan Zhao, CEO al Notion, a recunoscut rapid că postul este încă în curs de analiză.
Fără a oferi o dată de lansare, acesta este acum marcat ca fiind alfa.
Trebuie să vă înscrieți pe o listă de așteptare și să așteptați o invitație din partea companiei dacă doriți să folosiți Notion AI.
Zhao a precizat că software-ul abordează problema “startului la rece” pe care mulți oameni o întâmpină atunci când se așează să compună ceva.
Scopul Notion AI nu este atât de mult acela de a crea o piesă care să poată fi publicată imediat, cât de a vă oferi o primă schiță pe care o puteți edita și șlefui apoi pentru a obține un text pe care să vă simțiți încrezător că îl puteți împărtăși cu lumea. Zhao a spus că programul poate fi folosit pentru brainstorming și pentru interpretarea unui text deja scris.

“Cu toții ne blocăm uneori, este un fapt.
Notion AI ne poate ajuta în aceste situații “Într-un videoclip promoțional de un minut, Notion își descrie noul instrument.
Notion AI este disponibil în prezent gratuit, dar Notion avertizează că ar putea exista o taxă în viitor.
De asemenea, compania susține că, pe măsură ce AI-ul său avansează, va pune această funcție la dispoziția mai multor testeri.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment