Inteligența artificială. Benefică sau malefică ?

Dă şi tu share articolului

Ne poate ajuta inteligența artificială sau nu ? Avem motive să ne temem de ea sau din contră, o putem considera ca fiind oarecum o extensie a corpului nostru, un instrument absolut indispensabil a cărui lipsă provoacă adevărate isterii și crize atât la nivel de individ cât mai ales de masă, deturnând astfel viața către un colaps sau un haos în care s-ar afunda cât mai adânc nemaifiind șanse de scăpare …!? Ore ce părere avem când aflăm că inteligența artificială ne-a luat pâinea de la gură și ne trezim că închidem ușa firmei unde am lucrat până mai ieri, pe dinafară …. ?! Da, ce spunem, ce trăiri avem, oare nu-i așa că ne încearcă un sentiment (sau mai multe) de revoltă împotriva acestei inteligențe artificiale și asupra celor care au implementat-o ? Păi cam da ….

Este inteligența artificială o binecuvântare sau o prea frumos poleită apocalipsă care ne acaparează pe toți pe zi ce trece nemaiputând ieși din această matrice în care suntem iată prizonieri de bună voie purtând masca fericirii și a iubirii și a unei vieți fără sens în care ne comportăm asemeni roboților din filmele SF de pe micul sau marele ecran ? Mai suntem noi oare ai nostri ? Mai ne putem numi ființe umane sau măcar ființe ? Mai suntem noi oare în stare să fim atât de nebuni încât să  gândim cu propria noastră minte, sau suntem conduși de undeva sau de cineva ca pe niște pioni pe o tablă de șah sau ca pe păpuși la teatru, după bunul plac al unora sau altora spre a-și îndeplini planurile mai mult sau mai puțin malefice ?

Sunt întrebări care ar frământa orice om normal la cap care la un moment dat al vieții observând avântul tot mai mare al tehnologiilor și mai ales al celor la nivel nano care ne transformă fără să ne dăm seama în niște roboți, în niște sclavi ai tehnologiilor care nu doar că fac parte din viața noastră dar au ajuns să constituie o extensie a corpului nostru și mai grav al minții și sufletului nostru amenințând iată să distrugă tot ce a mai rămas uman în noi transformându-ne tot mai ușor și mai rapid în cyborgi (androizi, jumătate om și cealaltă jumătate calculator), niște cadavre umblătoare care sunt conectate și programate astfel încât să execute ordinele ce le sunt trasate fără a mai fi capabili să-și ceară drepturile ce li se cuvin la o viață normală și simplă ca înainte. Din păcate stau și privesc siderat cum această inteligență artificială face tot mai mult parte din viețile noastre integrându-se cu o tot mai mare violență, cu o motivație acerbă de a ne controla viețile și așa destul de amărâte pe care le trăim fiecare cu bunele și relele sale. 

Definiția inteligenței artificiale

IA este capacitatea unei mașini de a imita funcții umane, cum ar fi raționamentul, învățarea, planificarea și creativitatea.

IA permite sistemelor tehnice să perceapă mediul în care funcționează, să prelucreze această percepție și să rezolve probleme, acționând pentru a atinge un anumit obiectiv. Calculatorul primește datele (deja pregătite sau colectate prin intermediul propriilor senzori, cum ar fi o cameră video), le prelucrează și reacționează.

Sistemele IA sunt capabile să își adapteze, într-o anumită măsură, comportamentul, analizând efectele acțiunilor anterioare și funcționând autonom.

Sursa (https://www.europarl.europa.eu/news/ro/headlines/society/20200827STO85804/ce-este-inteligenta-artificiala-si-cum-este-utilizata)

Avem în mână telefonul mobil, un device care pe zi ce trece devine tot mai indispensabil vieții noastre, un device care de mult timp nu își mai îndeplinește doar funcția pentru care a fost el creat și anume cea de telefon mobil. Avem în mână un computer căruia îi oferim de bună voie și nesiliți de nimeni controlul tot mai larg și mai amănunțit asupra vieții noastre întru totul, de la controlul rețelelor de socializare și până la contul bancar și controlul altor dispozitive smart cu care telefonul intră în contact (smart watch, TV, tabele, laptop sau chiar smart home) sau controlul datelor din conturile bancare, totul rezumându-se la câteva comenzi pe ecranul telefonului și iată viața noastră devine una zice-se mai ușoară, mai plăcută, mai ușoară, mai plăcută, mai distractivă … Oare ?!

Având în vedere (vezi Doamne !!) contextul pandemic prilejuit de pandemia de SARS Cov -2 (Covid), foarte mulți, de fapt toată planeta a fost în lock-down (blocată în casă). Toate cele pe care le făceam în format fizic, am fost nevoiți să le facem în on-line cu ajutorul telefonului mobil, al laptopului, tabletei, calculatorului, TV-Smart-ului, etc. Chiar și cursurile școlare s-au ținut în acest format care mai rău a făcut bieților elevi și studenți care numai carte nu au mai învățat în perioada asta… Dar stau și mă întreb, mai este nevoie de educație, mai este nevoie de cultură, mai este nevoie de substanță cenușie sau doar de niște mașini care să tragă la plug ?

Chiar nu s-a prins nimeni de această formă de control al populației prin care toată lumea intrând online de fapt și de drept am acordat un prilej și un bine ai venit inteligenței artificiale să ne controleze zi de zi și ceas de ceas viețile, preocupările, tabieturile, totul sub umbrela pandemiei ? Vaccinul, păi vaccinul este de tip ARN-mesager ! Hopa, păi cum adică mesager ?! Păi uite așa, vaccinul conține un microcip nano (de mărimea unei zecimi de milimetru sau chiar mai mică) care transmite informații probabil prin unde radio sau altceva către un laborator care în urma analizei acestor informații primite emite anumite ordine care pot provoca anumite tulburări în organism sau chiar decesul cum de altfel s-a și întâmplat în sute și mii de cazuri. Deci iată dragii mei un mod foarte sumar exprimat de mine aici, cum lucrează inteligența artificială. 

Toate informațiile despre fiecare dintre cetățenii acestei planete sunt stocate într-un server al NSA (National Security Agency, USA) și vor fi folosite la un moment dat nu pentru noi ci împotriva noastră. De ce ? Pentru că așa vor flăcăii din Oculta Mondială care ne conduc.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment