Instagram ”stinge becul” pentru una dintre cele mai importante funcții: explicația pentru decizia ciudată

Dă şi tu share articolului

Instagram este actualizată frecvent.
Acest lucru implică faptul că au avut loc deja schimbări și că acestea vor continua să apară.
Dar nu ai anticipa că titanul industriei, cu peste două miliarde de utilizatori, va elimina funcții în loc să introducă altele noi.

Instagram pare să treacă printr-o nouă reinventare după ce a avut succes prin modul agresiv și extravagant în care a “furat” caracteristici de la TikTok.
De câțiva ani, aceasta a împins companiile și diferitele organizații care susțin conturile de afaceri să construiască un fel de magazin virtual pe platformă.
Prin urmare, aveai posibilitatea de a alege să cumperi un produs dacă vedeai o reclamă pentru acesta pe aplicația Meta.
Acest lucru nu mai este posibil de acum înainte.

Instagram se restructurează la funcții

Utilizatorii Instagram și cei care operează un magazin online prin intermediul platformei Meta au fost șocați să descopere că butonul pentru accesarea facilă a magazinului a fost eliminat pentru toți utilizatorii.
Este evident că acesta este un test substanțial, dar va fi intrigant de urmărit dacă eliminarea acestei funcții va fi o decizie pe termen lung.

De exemplu, în urmă cu câțiva ani, Instagram a adăugat o zonă de cumpărături pe profilurile utilizatorilor care au solicitat-o, în speranța de a-și spori veniturile prin comisioane.
Acest lucru a fost oglindit într-un buton suplimentar pe profilurile doritorilor pentru a o face cât mai accesibilă posibil.

Butonul menționat mai sus a fost eliminat și, dintr-un motiv inexplicabil, zona Notificări a luat locul secțiunii Cumpărături.
Cu toate acestea, a fost “ascuns” în meniul secundar al unei pagini, cele cu câteva puncte, unde puteți localiza postările salvate și o listă cu prietenii dumneavoastră. În principiu, funcția nu a fost eliminată în totalitate.
Putem interpreta această acțiune ca pe o reducere accentuată a interesului Instagram pentru comerț, deoarece este puțin probabil ca cineva să o mai folosească în practică.
Potrivit unor surse interne din cadrul rețelei sociale, funcția va fi eliminată complet în martie 2023.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment