Închirierea unei masini nu a fost niciodata atat de simpla. Serviciile de car sharing ideale pentru a te deplasa oriunde la perturi accesibile

Dă şi tu share articolului

Ideea de car sharing nu este nouă. Oamenii împart mașinile de zeci de ani. Diferența acum este că există mai multe opțiuni și mai mulți oameni o fac. Car sharing a devenit o alternativă populară la deținerea unei mașini, mulți oameni alegând în schimb să folosească transportul public, cu bicicleta sau pe jos.

Există multe moduri diferite de a partaja o mașină și cea mai bună opțiune va depinde de nevoile și stilul tău de viață.

Merită să analizați toate opțiunile înainte de a decide ce este potrivit pentru dvs.

Serviciile de car sharing există de ceva vreme, dar nu au fost la fel de populare în București acum cativa ani precum sunt în alte orașe europene.

Cu toate astea existe cateva cum ar fi Citilink, espark, Teleport, Getpony unde poti inchiria atat masini cu motoare termice cadt si masini cu motoare electrice. Prin urmare piata platformelor de car sharing devine din ce in ce mai competitiva.

Cum funcționează cele mai bune aplicații pentru închirieri auto

În Occident, serviciile de închiriere de mașini folosind aplicații mobile sunt utilizate de mulți ani. Recent, aceste servicii au fost din ce în ce mai populare în Asia.
În ciuda faptului că românii sunt obișnuiți să dețină lucrurile pe care le folosesc, fie că este vorba de o casă sau de o mașină, share-ul de automobile este în creștere.

Da, nu este deloc oribil să-ți imaginezi că te poți bucura de toate avantajele de a deține o mașină fără a fi nevoit să-ți faci griji să plătești pentru ea, să găsești un loc în fața clădirii, să plătești taxe pe ea sau să o întreținem.

Practic tot ce trebuie sa faci este sa deti permis de conducere categoria B, sa ai cel putin 21 de ani si asta e tot. Aplicatiile le poti descarca atat din Google play cat si din Apple store. Iti faci cont incadrci o poza cu cartea de identate si cu permisul de conducere astepti verificarea si aprobarea.

Apoi tot ce trebuie sa faci este sa alegi masina de pe harta sa introduci un card bancar si sa o rezervi. Odata ce o rezervi vei putea doar tu sa o deschizi. Atentie, oricine poate coinduce o masina pe drumurile poublice insa trebui sa fi si responsabil pe deplin. Conducerea unei masini implica multe riscuri de aceea trebuei sa fiti constienti la ce va expuneti. Este adevarat ca masinile sunt asigurate full CASCO dar cu toate astea trebuie sa conduceti cat mai prudent.

Aplcatiile acestea te notifica la final de cursa printr-un email si notificare in aplicatie daca ai depasit limita legala de viteza si exista riscul sa te sanctioneze pe o anumita peridoa de timp mica sau mai lunga sau sa iti inchida contul defiinitiv.

Ideea e gandita pentru a descuraja si a-i face pe conducarii auto sa respecte codul rutie pe drumurile publice.

Să mergi cu o Tesla închiriată dintr-o aplicaţie pare de necrezut. Platformele de car sharing au început să îşi îmbogăţească parcul auto pe care îl pun la dispoziţia clientului. E realitate, poţi închiria de pe telefon o Tesla, un BMW I3 sau un VW ID3, plăteşti doar pentru cât mergi şi vei vedea cum funcţionează.

Car sharing este un fenomen relativ nou. Este un mod de a ,,deține’’ o mașină care a câștigat popularitate în ultimul deceniu.

Car sharing este un serviciu de transport care oferă acces la vehicule în funcție de necesități. Acest tip de serviciu a crescut în popularitate pe măsură ce mai mulți oameni se mută în zonele urbane și caută alternative la deținerea tradițională de mașini. Deși nu este pentru toată lumea, are câteva avantaje clare pentru anumite persoane și situații.

Beneficiile inchirierii unei masini :

1) Oferă acces la autovehicule oricand la orice ora si puteti incepe sa conduceti din momentul rezervarii.

2) Oferă flexibilitate în ceea ce privește dimensiunea vehiculului, tipul de combustibil etc

3) Poate fi mai ieftin decât deținerea unei mașini pentru cei care nu conduc des sau locuiesc într-o zonă urbană cu opțiuni bune de transport public

Vorbind la nivel general serviciile de car sharing reprezinta alternative foarte bune de a te deplasa prin oras evident daca deti permis de conducere la preturi foarte bune.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment