În ce magazine se pot folosi tichetele sociale în valoare de 250 de lei

Dă şi tu share articolului

Ce magazine acceptă tichete sociale de 250 de lei?
Lista magazinelor care acceptă tichete sociale de masă de 250 de lei a fost publicată de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.
Din două în două luni, la bonurile sociale acordate prin programul guvernamental “Sprijin pentru România” se adaugă câte 250 de lei, în patru tranșe, până la sfârșitul anului.

Ce magazine acceptă tichete sociale de 250 de lei?
Prima livrare de tichete sociale în valoare de 250 de lei a început să fie distribuită la începutul săptămânii.

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale va actualiza listele de beneficiari în fiecare lună, înainte de distribuirea tichetului social electronic pentru hrană și masă caldă, pentru a ține cont de eventualele modificări față de listele anterioare, astfel încât beneficiarii nu trebuie să se înregistreze pentru card.

Până la sfârșitul anului, tichetele sociale trebuie completate din două în două luni cu 250 de lei în patru tranșe.

În distribuirea cardurilor vor fi parcurse trei etape:

crearea de carduri cu ajutorul unităților de emitere (tipărirea datelor beneficiarului și introducerea CIP)

Încărcarea valorii cardurilor se face pe măsură ce acestea sunt primite de către beneficiari în cadrul unei distribuții la nivel național de către Poșta Română (pentru tranșele 2, 3 și 4 încărcarea se face automat, procesul se realizează automat).

Până la sfârșitul acestei săptămâni, aproximativ 350.000 de români vor primi carduri sociale care se încarcă pe măsură ce sunt distribuite, iar până la 1 iulie, peste 500.000 de români vor putea folosi ajutorul financiar din fonduri europene pentru achiziționarea de alimente.

Cardul permite plăţi contactless

Ministerul mai anunţă că nu se va putea retrage numerar de pe carduri, ele putând fi utilizate doar pentru achiziţionarea de produse alimentare/mese calde de la operatorii economici parteneri. Sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor.

Cine beneficiază de tichetele sociale

cei care beneficiază de prestații de la casele teritoriale de pensii sau de la casele de pensii sectoriale și al căror venit net lunar propriu este mai mic sau egal cu 1.500 lei, inclusiv pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii înregistrați la casele de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi prevăzute de legi speciale;

persoanele cu handicap grav, mediu sau mediu ale căror venituri lunare nete proprii sunt mai mici sau egale cu 1 500 de lei;

gospodării cu cel puțin doi copii în întreținere și un venit net lunar pe membru de familie de cel mult 600 de lei; familii cu un singur părinte și un venit net lunar de cel mult 600 de lei;

Familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condiţiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;
Persoanele fără adăpost, aşa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.  

Mai exact, peste 2,5 milioane de persoane primesc tichete pentru achiziţia de produse alimentare şi mese calde în valoare de aproximativ de 3 miliarde de lei.

Mecanismul de distribuire prevede trei etape:

emiterea cardurilor de către unităţile desemnate (imprimarea datelor beneficiarilor şi inserarea CIP-ului);
împlicuire şi distribuirea prin intermediul CN Poşta Română; 
încărcarea valorică a cardurilor, arată un comunicat de presă al MIPE. 

Care sunt magazinele în care pot fi utilizate tichetele

Lista magazinelor unde pot fi utilizate tichetele sociale pentru alimente poate fi consultată mai jos:

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment