Hubo robotul humanoid coreean a purtat torţa olimpică la JO PyeongChang 2018

Dă şi tu share articolului

Robotul humanoid coreean Hubo a purtat torţa olimpică la Jocurile Olimpice de la PyeongCang

Dacă până acum am fost obişnuiţi ca atleţii să poarte torţa olimpică înainte de începerea Jocurilor Olimpice de această dată situaţia s-a schimbat în mod surprinzător. Robotul Hubo a fost cel care a purtat şi el torţa olimpică la JO de iarnă de la PyeongChang.

Înainte de începerea jocurilor olimpice de iarnă din Coreea de Sud de la PyeongChang, coreenii au vrut să demonstreze că sunt foarte tari în domeniul tehnologiei, iar extraordinarele progrese în acest domeniu i-au determinat pe coreeni să pună un robot numit şi Hubo să care torţa olimpică.
Acest robot a fost dezvoltat de Institutul Coreean de Ştiinţă şi Tehnologie din Daejon. Vorbind despre detalii acest robot are o înălţime de 120 de cm şi un pas de 35 de cm. Robotul poate să facă 65 de paşi în 60 de secunde. Poze cu robotul, poză

Torță olimpică a călătorit în regiuni din provincia Chungcheongnam-do, cum ar fi
Buyeo, Taean, Seosan și Gongju, în timp ce urmăresc siturile istorice
din Baekje, una dintre vechile regate din Coreea, din 5 decembrie. Sejong Orașul Special Autonomic pe 13 și 14 decembrie 2017, apoi se a ajuns în Asan și Cheonan.

Robotul Huboo a preluat Torţa Olimpică de la profesorul Dennis Hong (director fondator Labordator de Robotică şi Mecanisme al UCLA din Los Angeles, SUA).
Hubo posedă se mişcă degete ce se mişcă individual.
Oamenii au apreciat scurta alergare a robotului Hubo, exprimându-și așteptările cu
privire la IT-ul de ultimă oră și alte tehnologii care şi-au făcut simţită prezenţa în timpul Jocurilor Olimpice de Iarnă . Hubo a fost câștigătorul Proiectului pentru proiectele de cercetare avansată
în domeniul apărării (DARPA) în 2015, o competiție internațională de testare a capacităților de reacție a roboților în caz de catastrofe. DARPA face parte din Departamentul Apărării din S.U.A.
Roboţii au fost folosit la PyeongChang 2018 în multe domenii precum, asistenţă pentru spectatori, relaţii cu mass-media, traducere, asistenţă în competiţia sportivă etc. Prin urmare aş puea să o numesc şi Olimpiada roboţilor.
Hubo a predat torţa olimpică doctorului Oh Jun Ho (coordonatorul echipe ide inginerie mecanică ce a dezvoltaet robotul în anul 2004).
Coreea de Sud a demonstrat că a făcut progrese impresionante în domeniul tehnologiei şi al roboticii.  Roboţii pot fi folosiţi în multiple domenii de activitate precum, supraveghere, securitate, traduceri şi îşi îndeplinesc cu succes obiectivele.
Aştept cu mare interes părerile voastre despre progresele în tehnologie făcute de coreeni şi bineîneles cu privire la apariţia acestora la Jocurile Olimpice de iarnă.
Dacă v-a plăcut daţi şi voi un share şi un like aritoclului pe butoanele de mai jos

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment