A venit iarna în Bucureşti în luna februarie – trafic îngreunat, accidente

Dă şi tu share articolului

Iarna în Bucureşti – Trafic aglomerat în luna februarie, accidente

După cum anunţau şi meteorologii că în data de 26.02, 27.02 vom avea de aface cu un ciclon polar puternic care aduce viscol, ninsoare şi ger aşa s-a şi întâmplat. S-a mai întâmplat de multe ori să fie viscole în februarie sau chiar în prima lună din primăvară. Nu este ceva ieşit din comun dimpotrivă.

În Bucureşti se circulă în multe intersecţii greu din cauza condiţiilor dificile însă am rămas plăcut surprins că autorităţile maşinile de deszăpezire şi cei care au magazine au dat ordin să se cureţe trotuarele.
Mă uitam pe Waze acum sunt 6 accidente minore, aşa se întâmplă atunci când derapezi şi nu păstrezi distanţa de siguranţă faţă de cel din faţă. Şansele cele mai mari să fi implicat într-un accident de circulaţie sunt iarna atunci când ninge, e viscol sau polei.  ABS-ul, ESP-ul te ajută foarte mult dar nu fac totul pentru tine, tu eşti cel care trebuie să fie în permanenţă atent şi bineînţeles să anticipezi toate manevrele altor participanţi la trafic. Condusul defensiv salvează vieţi. Ca să nu mai spun că sunt mulţi şoferi femei, bărbaţi care habar nu au ce înseamnă aceste două sisteme, cât despre ceea ce fac acestea nici n use pune problema.Haideţi să discutăm şi despre Waze. Waze îmi place mult, aş vrea ca foarte mulţi oameni să înceapă să-l folosească şi aria de acoperire să fie cât mai mare în toată România chiar şi în afară însă momentan în România nu are o acoperire completă. Waze te ajută şi ne ajută să şofăm în siguranţă, să avem informaţii despre trafic la orice oră şi nu numai.

În sfârşit chiar dacă foloseşti Waze el te ghidează să o iei pe cele mai bune trasee dar efectiv nu ai cum, nu scapi de aglomeraţie de trafic. Se circulă pe multe artere bară la bară şi asta e stresant, dar pe de-o parte e de înţeles în condiţiile în care este iarnă şi nici infrastructura din Bucureşti nu este bună.

În sfârşit, totul este să ai mult calm să fi răbdător ca să ieşi din impas.

Îmi pare rău că nu am făcut nişte poze, probabil veţi vedea la TV. Poate odată cu cele 400 de autobuze, 100 troilebuze şi tramvaie, sistemul de transport public bucureştean să fie şi el performant la standarde occidentale. În prezent te apucă plânsul când aştepţi 15-20 de minute pentru un mijloc de transport stând de multe ori ca sardinele şi în weekend chiar la unele trebuie să aştepţi 30 de minute, bineînţeles cei care au maşini vor recurge la maşina proprie fiind descurajaţi de folosirea transportului RATB.

Lucrul care m-a surprins cam neplăcut îl reprezintă faptul că astăzi şi mâine copiii nu se duc la şcoală deci ar fi trebuit traficul să fie ceva mai redus însă nu a fost aşa.
Să vedem în noaptea asta cum va decurge totul şi dacă zăpada se va înteţi. Sper ca acele 1600 de utilaje aşa cum spunea şi primarul Gabriela Firea să îşi facă în continure simţită prezenţa şi bineîţeles să purceadă la treabă precum şi alte utilaje care aruncă material antiderapant aşijderea.
Până acum totul e sub control cum ar spune cei din cadrul primăriei municipiului Bucureşti.

Voi în alte zone cum v-aţi confruntat cu viscolul? Aţi condus
Daţi şi voi un share şi un like!

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment