Review Nissan Juke – Crossover Funcky – Preţ, păreri, consum, motorizări

Dă şi tu share articolului

Review Nissan Juke 2018 – Crossover funcky la un preţ accesibil

Astăzi ne îndreptăm atenţia spre celebrul crossover Japonez Juke. Nissan Juke este un crossover japonez cu un design inedit şi destul de subiectiv. Nissan Juke şi-a pus amprenta în luema auto iar niciodată tu nu vei primi răspunsuri indecise. Ori îţi place Juke, ori nu.

Juke a apărut în anul 2010 şi este un crossover 4×4.

Ce m-a surprins pe mine este faptul că designerii del a Nissan de la distanţă ne dau impresia că este un SUV veritabil dar când te apropii de fapt este un crossover cam micuţ.

 Nissan un crossove veritabil ce oferĂ tracţiune integrală în mod tradiţional (AWD) distribuind cuplul din faţă cătrep untea spate.

Exterior

Cum spuneam mai sus deisgn-ul este subiectiv prin urmare este greu să îţi formezi o părere. Este o maşină frumoasă sau urâtă. Depinde din ce perspectivă o priveşti.  Este o maşlină aş spune funky
Japonezii de la Nissan au decis să construiască un crossover inedit, se diferenţiază foarte mult faţă de alte maşini din segment din punct de vedere al design-ului, mai degrabă aduce cu ceva extraterestru.
Şi contrar aşteptărilor privind aspectul exterior, în anii precedenţi cel mai bine SUV vândut de Nissan este Nissan Juke.
Nissan Juke prin design-ul său unic are un temperament sportiv.

Blocurile optice sunt în stilul Porsche pe capotă dar arată cu totul diferit, fiind triunghiulare de-a dreptul, iar unde e botul maşinii putem observa alte blocuri optice rotunde. Deci este o îmbinare de elemente geometrice când vorbim de faruri. Aşadar nişte faruri inspriate din design-ul altui model NIssan 370Z cu un contur aresiv al capotei şi o siluetă robustă.
Nissan a vrut să iasă din segmentul acesta cu care ne-am obişnuit cu toţii să arate afară din rând.
Din leteral putem observa că această maşină încearcă să fie tot, crossover, coupe şi hothach
Spatele maşinii pot pune că arată mult mai bine şi nu îşi dă acea senzaţie ca atunci când o priveşti din faţă. Stopurile se aseeamănă cu cele de la Volvo XC90 dar arată diferit. O lunetă mică ce îi oferă şoferului o vizibiltiate decentă dar care are ştergător de lunetă.
Portbagajul este neaşteptat de mic, chiar dacă de la distanţă această maşină îţi dă impresia că e suficeint de mare şi încăpătoare, situaţia se schimbă atunci cân vrei să cari în portbagaj.
Un sfaţiu foarte mic de încărcare. Nu este o maşină pentru familii.  Portabajul are 354 de litri.
Nissan Juke Interior
Spaţiu la interior pentru pasageri este mic, uşile din spate au o deschidere mare dar atunci când te vei urca la interior vei observa că ai un spaţiu mic la picioare ceea ce este bineînţeles neplăcut. Dar cum în maşină în mod normal sunt două persoane fiind o maşină destinată cel mult pentru două persoane este irelevant locul pasagerilor oferit de Juke din spae. Cu toate astea în teorie e loc pentru 5 oameni dacă nu au şi alte
pretenţii privind confortul. Pasagerii vor sta cam încorsetaţi. Cei care au până în 1.70 vor sta bine însă cei care sunt mai înalţi  nu vor sta confortabil.

 Scaunele ergomice oferă sprijin lateral bun, iar cusăturile sunt colorate ale tapiţeiriei.Volanul este reglabil, iar consola centrală, schimbătorul de viteze par a fi inspriate din motocicletele sport. Aşadar, o personalitate dinamică regăsim şi la interior.
Vorbind despre ergonomia de la interior. Juke nu dispuen de spaţii
multe spaţii de depozitare. Chiar dacă vă aşteptaţi la spaţii mai multe,
ele sunt inexistente. În uşi încape maxim o sticlă de 0.5 l.
Cu toate astea tapiţeria din piele ecologică e foarte interesantă unde mai pui că este şi perforată iar în spate ai prindere isofix pentru un scaun de copil.
Şoferii se cam confruntă cu problema vizibilităţi. Juke are o vizibilitate cam proastă, o lunetă mică iar stâlpii de la parbriz te deranjează fiind groşi.
Un lucru bun cu care ne surprinde această maşină o reprezintă suspensia ce este bine seteată ca tu să uiţi de ruliu din curbe şi viraje.
Direcţia este uşoară, fiind o maşină ce se conduce uşor având un unghi de bracare al roţilor foarte bun asta te va ajuta în oraş
Sigranţă Nissan Juke
Pe Nissan Juke regăsim tehnologia Safety Shield – tehnologia te protejează atunci când nu te aştepţi. Lane Assist sau cum o denumeşte Nissan (Lane Departure Warning) sau Detectarea de obiecte în mişcare (Moving Object Detection sau senzorul ce te avertiează că ai un participant la trafic în unghiul mort se regăsesc pe noul Juke. Aşadar, tehnologia este bazată pe senzori şi camere ce monitoriează cu succes spaţiul din exteriorul autoturismului.
Nissan Dynamic Contrl System. Acest sistem se adaptează dispoziţiei tale din timpul călăltoriei.
Juke are un mod pentru tine indiferent de starea ta. Nissan Dynamic Control System înglobează un set de comenzi cu ajutor cărorapoţi modifica direcţia – să fie mai moale sau mai sport, de asemenea şi acceleraţia. Mai putem regăsi şi alte comenzi ce îţi permit să reglezi confortul de la interior – D-Mode şi modul Climatizare precum şi afişajul.

Preţ Nissan Juke
Preţul pentru un Nissan Juke în variantă de echiapre de bază este de  15.150 de euro.

Motorizări
Nissan Juke vine cu o serie de motorizări atât pe benzină cât şi pe diesel
‘Motorizările
pe benzină sunt următoarele: 1.6 l – 116 CP (4), 1.6 – 94 CP (1), DIG-T
– 190 CP (2), DIG-T Stop&Start – 115 CP (4), DIG-T STOP&Start –
190 CP (20)
Pe diesel avem un singur motor care îl regăsim şi pe Dacia Logan sau Renault, 1.5 DCI însă acesta are 110 CP.
Din
punct de vedere al transmisiilor, NIssan pune la dispoziţie două
transmisii manuale în 5 şi 6 rapoarte şi 2 transmisii automate X-Tronic.
Pentru motorul de 190 CP (2) ai cu tie automată în 6 trepte.

Propulsorul de 1.5 litri de 110 CP  nu reprezintă o noutate, îl regăsim şi pe alte odele de la Renault. Motorul 1.5 litri reuşeşte reprize surprinzătoare fiind ajutat de cutia manuală în 6 rapoarte lucrân în sinergie foarte bine împreună cu direcţia, suspensia şi caroseria. NIssan Juke este un suv de oraş agil, şi suficient de rapid. dar poate cel mai important atu îl are consumul care este în jur de 6 litri/100 km.

Odată ce vei selectae acest motor vei avea de ales între două variatne de echipare
N-Connectae (20,910 euro) şi TEKNA (22,640 euro)
Ce îşi propune Juke?
Juke este o maşină 4×4 crossover pentru o persoană sau cel mult două şi să arată diferit.
Nissan
Juke este o maşină destinată tinerilor şi nu numai. Dacă eşti indecis
cu privire la acest autoturism ar trebui să şti de la bun început că
trebuie să iei în calcul anumite lucuri. În primul rând trebuei să te
focusezi pe ceea ce îţi doreşti, ce vrei de la o maşină, dacă acest
Nissan Juke îţi suscită un interes şi merită sau nu cumpărat. Nissan
Juke îţi oferă siguranţă şi chiar spaţiu pentru o familie tânără atunci
Juke poate fi ceea ce cauţi. Dacă totuşi vrei mult ai mult de la o
maşină spaţiu mult mai mare ar trebui să iei în calcul alte maşini din
segment poate chiar să îţi concentrezi atenţia către sedanuri. Puteţi să cereţi un test drive pentru Nissan Juke, astfel o să vedeţi dacă maşina vi se potriveşte.
Concluzii,
Juke are o identitate ciudată fiind o maşină exclusiv de oraş dar care vine şi cu lucruri buen cum ar fi garda la sol mare pentru a putea urca borduri şi pentur a face faţă gropilor din şoselelor patriei. De asemenea unghiul de atac este neaşteptaet de bun şi el. Fără îndoială Nissan Juke este un crossover unic, cu o personalitate
distinctă.
Privind obiectiv Juke am putea spune că Putem să zicem că Nissan Juke
reprezintă una din cele mai tentante oferte din categoria
crossoverelor de clasă mică cu un design special Funcky ceva neobişnuit.
Pentru a testa noul SUV de la Nissan o puteţi face aici

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment