Hands On – Iphone 14 plus review – performanta, design, pret

Dă şi tu share articolului

Verdict anticipat

Apple iPhone 14 Plus este binevenita opțiune cu ecran mare la modelul de bază iPhone 14. La fel ca acel telefon, iPhone 14 Plus are în continuare crestătura și este practic identic cu iPhone 14, cu excepția dimensiunii ecranului și a duratei de viață a bateriei. Cu toate acestea, acesta este modelul care va împlini visele de iPhone cu ecran mare fără a sparge banca, ceea ce îl face un tonic binevenit pentru strategia de cumpărare a iPhone-urilor go big, go Pro Max sau go home din ultimii ani.

iPhone 14 Plus, pe care Apple l-a prezentat pe 7 septembrie, este, într-un fel, ca o revenire la iPhone-urile originale din epoca Plus.

Când Apple a lansat iPhone 6, a fost pentru prima dată când a introdus simultan și o variantă cu ecran mare, iPhone 6 Plus. La fel ca acel frate mai mare al smartphone-ului, acest nou iPhone 14 Plus este, în esență, la fel ca noul iPhone 14, dar în loc de un ecran Super Retina XDR de 6,1 inchi, primești unul de 6,7 inchi. Ceea ce nu primești, însă, este o mulțime de caracteristici suplimentare, a la, iPhone 14 Pro și 14 Pro Max.

Vedeți, undeva pe parcurs, Apple și-a mutat telefoanele cu ecran mare în zona Pro-only, forțând astfel fanii iPhone care doreau un ecran mai mare într-un spațiu mult mai scump.

În cele din urmă, cu iPhone 14 Plus, poți să ai într-un fel de tort cu ecran mare și să-l mănânci și pe el, cu bugetul tău mai mult sau mai puțin intact.

Preț și disponibilitatea iPhone 14 Plus

Este destul de interesant să primești un iPhone mare, de 6,7 inchi, care este cu doar 100 de dolari mai scump decât modelul standard. iPhone 14 Plus pornește de la 899 dolari / 949 lire sterline / 1.579 dolari australieni pentru modelul de bază de 128 GB.

Precomenzile pentru seria iPhone 14 au început pe 9 septembrie, iar telefoanele vor fi puse în vânzare pe 16 septembrie. Asta, bineînțeles, cu excepția iPhone 14 Plus, care va putea fi cumpărat pe 7 octombrie. Aceasta este la câteva săptămâni după iPhone 14, 14 Pro și 14 Pro Max, ceea ce se leagă de zvonurile privind întârzieri de fabricație înainte de prezentarea telefoanelor.

Lansarea întârziată înseamnă, de asemenea, o așteptare mai lungă pentru o recenzie completă, dar până atunci, recenzia noastră despre iPhone 14, recenzia despre iPhone 14 Pro și recenzia despre iPhone 14 Pro Max sunt toate pregătite și așteaptă să le citești, iar dacă te simți atras de oricare dintre acestea, poți achiziționa unul la preț redus, consultând cele mai recente oferte iPhone 14.

Design, materiale si display

La fel ca fratele său de 6,1 inchi, iPhone 14 Plus datorează o mare parte din semnătura sa de design lui iPhone 13. De asemenea, seamănă foarte mult cu iPhone 13 Pro Max, cel puțin din punct de vedere al dimensiunilor, dar materialele sunt toate ale modelului de bază iPhone 14: în loc de o ramă din oțel inoxidabil lustruit, este din aluminiu texturat. Există, de asemenea, sticla din spate, care ar putea fi sau nu Gorilla Glass, și acea nouă opțiune de culoare mov sexy. Ecranul frontal este în continuare protejat de acel strat Ceramic Shield, încă o dată.

Totul în legătură cu șasiul respectă stilul iPhone 14: banda metalică plată care înconjoară sticla, butonul de pornire/sleep/Siri pe o parte și perechea de volume pe cealaltă parte.

Manipulând iPhone 14 Plus, am observat că, în ciuda dimensiunilor sale (160,8 mm x 78,1.mm x 7,8 mm sau 0,31 inci), se simte considerabil mai ușor decât un iPhone 13 Pro Max de dimensiuni similare. Se pare că acesta cântărește doar 203 grame (13 Pro Max cântărește 240 de grame).

La modelele din SUA, Apple renunță complet la slotul SIM. Acel mic panou se remarcă prin absența sa, ceea ce face ca o margine lungă să arate mai curat ca niciodată (și un punct de intrare mai puțin pentru praf sau apă).

Este puțin ciudat să vezi un iPhone atât de mare cu doar două camere foto, dar acea matrice pătrată se potrivește cu cea a iPhone 14. Două obiective: 12MP wide și 12MP ultra-wide. Dacă vrei mai mulți megapixeli sau zoom, va trebui să apelezi la Pro.

În partea din față, se află acel important ecran mare de 6,7 inci Super Retina XDR, cu rezoluția sa de 2778 x 1284 și 458ppi. Este cu o fracțiune mai mulți pixeli decât pe iPhone 14 de bază, dar, dacă iei în considerare diferența de dimensiune, densitatea pixelilor (adică claritatea) este aproximativ aceeași. Nu există o rată de reîmprospătare variabilă sau un afișaj always-on, așa cum veți găsi pe noul duo iPhone 14 Pro. Ceea ce este păcat, deoarece cei cărora le plac telefoanele cu ecran mare la prețuri accesibile ar dori și economiile de baterie care vin cu rata de reîmprospătare variabilă, ca să nu mai vorbim de confortul unui afișaj always-on.

În partea de sus a ecranului se află crestătura, care pare un pic mai mică pe ecranul mai mare, comparativ cu cel standard 14 (și 13). Acesta dispune de componente TrueDepth pentru Face ID și, prin extensie, pentru camera selfie.

Camera si viata bateriei

Pe partea din spate a iPhone 14 Plus se află exact aceeași serie de camere foto duble ca și pe iPhone 14. Acesta are o cameră principală de 12 MP și o cameră ultrawide de 12 MP. Partea frontală dispune și ea de o cameră de 12MP, care, pentru prima dată pe o generație de iPhone-uri, posedă acum autofocus.

La fel ca și în cazul iPhone 14, camera principală a iPhone 14 Plus este un upgrade față de camera wide de 12MP întâlnită pe iPhone 13. Aceasta are o deschidere ƒ/1,5 și este susținută de un senzor mai mare și de pixeli mai mari de 1,9µm, ceea ce ar trebui să ducă la o performanță mai bună în condiții de iluminare slabă (este de fapt senzorul principal de la iPhone 13 Pro/13 Pro Max din 2021).

Deși am avut la dispoziție doar câteva minute cu telefonul, am făcut câteva fotografii cu camerele wide și ultra-wide în timpul sesiunii hands-on de la Apple HQ; imaginile au arătat bine. În plus, am putut vedea în acțiune noul autofocus al camerei frontale de 12 MP, care, fără îndoială, va fi pe placul fanilor selfie și al fanaticilor FaceTime.

În timp ce noul iPhone 14 este evaluat pentru o autonomie de aproximativ 20 de ore, iPhone 14 Plus, mai mare, promite 26 de ore de redare video. Cu siguranță merită să vă luați un telefon mai mare.

Acestea sunt, în mod evident, afirmații privind bateria. Vom ști mai multe după ce vom avea timp să testăm noul telefon.

Cu tot ceea ce este la fel la acest iPhone 14 Plus cu ecran mare, există o pereche de caracteristici noi pe toată linia pe care aceste telefoane mai ieftine le primesc: detectarea accidentelor și SOS de urgență prin satelit.

Detectarea accidentelor este cam ceea ce pare: iPhone 14 Plus poate detecta dacă ești implicat într-un accident de mașină și te poate ajuta să contactezi serviciile de urgență, datorită unor senzori îmbunătățiți și unui nou software.

Capacitatea de comunicare prin satelit utilizează antenele iPhone 14 Plus pentru a se conecta la sateliții pe orbită pentru situații de comunicare de urgență (de exemplu, dacă te-ai rătăcit în munți și ai o entorsă la gleznă). Este utilă în situații în care nu există acoperire celulară.

Apple a depus ceva eforturi pentru a reduce cerințele de lățime de bandă ale, de exemplu, mesajelor text, pentru a se asigura că acestea se pot strecura prin mica conductă spațială a unui satelit. Va trebui să fiți afară și să aveți o vedere clară a cerului pentru a utiliza serviciul, care va începe gratuit (disponibil doar în SUA și Canada la lansare) și apoi va avea un fel de taxă, care ar putea fi lunară – după câțiva ani de utilizare. Apple nu a prezentat detaliile la lansare.

Performanță și software

Motorul este procesorul Apple A15 Bionic CPU, vechi de un an, exact același cip care a alimentat iPhone 13 Pro și 13 Pro Max din 2021 (cu GPU cu cinci nuclee). În acest an, însă, Apple a ales o cale diferită, împărțind linia în două niveluri și oferind modelelor de bază o performanță ușor mai mică decât cea pe care ai obține-o probabil de la noul A16 Bionic al iPhone 14 Pro.

A15 Bionic este în continuare un cip excelent, doar că nu este cea mai nouă și cea mai bună bucată de siliciu mobil de la Apple.

Ca și restul liniei iPhone 14, iPhone 14 Plus este livrat cu iOS 16.

Am rulat iOS 16 beta timp de câteva luni și este destul de bun. Nu este o reproiectare completă, dar oferă câteva schimbări majore.

Cea mai mare modificare se regăsește în noul ecran de blocare. Fonturile mai mari, widgeturile editabile și segmentarea imaginii care vă permite să puneți o parte din subiectul fotografiei în fața orei chiar duc platforma la un nivel superior.

Există texte nou editabile (cu limite) și moduri de focalizare atribuite ecranelor de blocare individuale. Există hărți noi și notificări mult curățate. Apple a reușit să facă ca iOS 16 să fie proaspăt și totuși pe deplin recognoscibil.

Ecranul de 6,7 inchi al iPhone 14 Plus se dovedește a fi o pânză excelentă pentru această nouă interfață. Există atât de mult spațiu, iar ecranele de blocare actualizate, în special, arată minunat.


Verdict final

iPhone 14 Plus de la Apple este un telefon mare, util și rezonabil de puternic, care va aduce bunătatea unui ecran mare, la un preț mai accesibil, pentru un nou set de utilizatori de iPhone.

Cu doar două camere pe spate, fără zoom, fără afișaj always-on sau cu rată de reîmprospătare variabilă și cu aluminiu în loc de oțel inoxidabil, nu este cel mai strălucitor iPhone mare, dar la acest preț și cu promisiunea “celei mai bune durate de viață a bateriei de până acum într-un iPhone” ar putea fi printre cele mai bune iPhone-uri existente.

Ar trebui să avem în curând o recenzie completă pentru dvs., chiar înainte de lansarea sa din 7 octombrie.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment