Google va închide serviciul de jocuri în cloud Stadia. Jucătorii vor primi banii înapoi

Dă şi tu share articolului

Ei bine iata ca a sosit si momentul in care gigantul Google a decis sa inchida serviciul de cloud gaming lansat in anul 2019.

  • Google și-a dezvăluit intenția de a rambursa clienții și de a închide serviciul său de jocuri în cloud Stadia.
  • Când Stadia a debutat în noiembrie 2019, a fost supranumit “Netflix pentru jocuri”, deoarece permitea oamenilor să transmită jocuri în streaming fără a avea o consolă.
  • Cu toate acestea, din cauza lipsei de “tracțiune” în rândul gamerilor, serviciul se va încheia pe 18 ianuarie 2023.

Jucătorii care au achiziționat controlerul Stadia de la Google vor primi o rambursare, pe lângă orice jocuri sau materiale suplimentare.

Acesta a declarat că până la mijlocul lunii ianuarie, aceste rambursări ar trebui să fie finalizate.

Potrivit BBC, meciurile Stadia se joacă pe serverele situate în centrele de date Google din întreaga lume, iar transmisia video se face pe un televizor sau pe un dispozitiv mobil.

Într-o postare pe blog, vicepreședintele și directorul general al Stadia, Phil Harrison, a declarat: “Am introdus, de asemenea, Stadia, un serviciu de jocuri de noroc pentru consumatori, în urmă cu câțiva ani.
În timp ce strategia Stadia de furnizare a jocurilor video către clienți se baza pe o bază tehnologică solidă, nu a căpătat impulsul pe care îl speram din partea utilizatorilor, așa că am fost nevoiți să începem să reducem activitatea serviciului de streaming Stadia”.

Cu mare tam-tam, Stadia a debutat în 2019 și a fost, fără îndoială, o încercare a Google de a intra în sectorul profitabil al jocurilor de noroc.
Stadia a oferit mai mult decât streaming de jocuri; a avut, de asemenea, propriul său hardware unic.

Chiar dacă ești mare, este dificil să te lupți cu titanii jocurilor de noroc.
Deoarece clienții lor au investit deja în console și abonamente și deoarece companiile care dețin Xbox și PlayStation, Microsoft și Sony, au încheiat contracte profitabile cu cei mai mari editori de jocuri de pe planetă, este dificil să imiți ceea ce Xbox și PlayStation fac bine.

Poate că afirmația lui Phil Harrison potrivit căreia Stadia nu a “câștigat tracțiunea” pe care Google o anticipase – jargon de marketing pentru “nu sunt destui oameni în scaune” – nu este complet neașteptată.

Selecția Google urmează anunțului Netflix că va înființa un studio de dezvoltare de jocuri, ceea ce reprezintă o mișcare mai convențională în sectorul jocurilor.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment