Google Translate cel mai popular serviciu de traducere online – păreri, impresii

Dă şi tu share articolului

Astăzi vom aduce în discuție Serviciul de traducere Google Translate. Cu siguranță Google Translate este unul din cel mai populare servicii de traducere online din lume.

Acesta a apărut în anul 2007 din dorința de a ajuta oamenii să traducă în alte limbi străine și de la an la an acesta a fost îmbunătățit considerabil.

Iată că în prezent Google Translate se bucură de o mare popularitate nivel mondial.

Dacă la începuturi Google Translate traducea cu foarte multe greșeli, ei bine în prezent situația este una foarte bună și traducerile sunt chiar bune spre foarte bune având o acuratețe mare în rândurile limbilor de circulație internațională.

Ce s-a schimbat la Google Translate?

Acum vreo 6,7 ani Google a introdus un algoritm interesant care se bazează pe traducerea neurală (neural machine translation). Ei bine asta ce înseamnă?

Traducerea neural[ este mult mai bună decât vechiul sistem care traduce diferite cuvinte și fragmente de text, deoarece întreaga propoziție este acum tradusă. În spatele acestei tehnologii se află un proces intens de dezvoltare de „învățare automată”, care este explicat în detaliu pe blogul de cercetare Google.

Acest lucru generează o traducere care sună mai aproape de felul în care vorbesc oamenii, mai ales când traduc propoziții întregi. Acest nou tip de traducere poate fi utilizat în aplicațiile Android sau iOS, domeniul translate.google.com și căutarea Google. Va fi găsită în curând în soluția de traducere automată a paginilor Chrome.

Un alt lucru foaret bun il reprezinta scrierea de mână va ghici ceea ce dumneavoastră scrie tot Dacă aveți o tablet[ cu stylus și de asemenea pentru aplicația mobilă puteți traduce în timp real un text. Sau să folosiți modul conversație iastfel că puteți rosti ceva și imediat va traduce și viceversa.

Tehnologia se bazează pe o inovație întâlnită în multe sisteme neurale, numită „atenție” („atenție”, în engleză). Când analizează întreaga propoziție propoziție cu propoziție, sistemul va căuta din nou o parte din frazele sursă pentru a găsi o soluție mai bună. Sistemele anterioare utilizate pentru traducere nu puteau analiza atât de mult conținut deodată.

De acum înainte, variabilele gramaticale precum genul și numerele sunt adesea analizate corect, iar sensul unei părți a unei propoziții va afecta varianta de traducere a altei părți. De exemplu, verbul „a lua” poate avea traduceri diferite, în funcție de situație: „a lua” înseamnă posesie sau „a lua și a lua” într-un singur loc.

Google Translate invata de la oameni

Ei bine da Google Translate este îmbunătățit de oameni în fiecare zi practic orice om poate să intre în contul său de Google și să contribuie la dezvoltarea acestui serviciu vei putea alege în a traduce dintr-o limba in alta sau sau să validez cuvintele traduse corect .

Ce aș vrea să văd în viitor la Google Translate?

Poate cel mai important lucru care îl vrem cu totții îl reprezintă îmbunătățirea traduerilor și acuratetaea acestora.. Cu toții de dorim traduceri foarte bune exact ca cele făcute de profesioniști. Și cu siguranță se va întâmpla asta. Tehnologia evolueaza fulminant de rapid. Un alt lucru care l-aș vrea este acela de a adauăga tot mai multe limbi și de asemenea a îmbunătăți traducerile la limbile nou adăugate.

Se poate învăța o limbă străine cu Google Translate sau Google Traducere?

Ei bine veți fi surprinși dar da. puteți să învățați o limbă străină dar în special limbile care au alfabet latin. Trebuie să încep prin traducere a frazelor scurte și să le înveți și făcând acest exercițiu veți reuși să învățați destul de bine o limbă străină. Dar repet trebuie să învățați zilnic să vă alocați timp pentru asta. Totul pleacă de la voința dvs dacă nu aveți voință nu veți reuși asta și nu veți reuși într-un nici alt domeniu.

Concluzie

Concluzionând Google Translate rpmâne poate cel mai popular serviciu online de traducere bucurându-se de susținerea oamenilor care îmbunătățesc constant acest serviciu online de traducere. Eu îl folosesc intense și sunt mulțumit de modul cum traduce.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment