Adezivul elastic – poate sigila rănile în 60 de secunde

Dă şi tu share articolului

Sutura este o modalitate tradițională de închidere și vindecare a rănilor chirurgicale. Acestea pot să nu fie suficiente pentru o intervenție chirurgicală complexă și să nu fie un semn bun.


Cercetătorii de la Institutul Național de Inginerie Biomedicală și Bioinginerie (NIBIB) din Australia au dezvoltaet un adeziv care poate fi aplicat pe răni și stins în 60 de secunde. Adezivul chirurgical MeTro este pulverizat pe rană și tratat cu impulsuri ușoare pentru a asigura izolarea aerului sau a fluidelor.

Acest compus este o substanță asemănătoare gelului numită tropolastină. David Rampola, Ph.D., Director al Programului Biometric NIBIB, a declarat: „Există atât de multe implanturi chirurgicale în aceste zile. Una dintre caracteristicile grozave ale MeTro este că poate fi ajustat pentru a rezista la apă sau vânt.

Până acum, MeTro a fost testat pe animale și a fost folosit pentru a sigila cu succes incizii experimentale în arterele rozătoarelor. De asemenea, a avut rezultate bune în experimentele de sigilare a inciziilor pulmonare experimentale atât la rozătoare, cât și la porci.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment