Google pregătește o schimbare uriașă: ce se întâmplă cu Waze și Google Maps

Dă şi tu share articolului

Google ia încă o măsură de reducere a costurilor, deși nu se anticipează concedieri.

The Wall Street Journal susține că Google intenționează să combine departamentele Waze și Maps ca parte a recentelor inițiative de reducere a costurilor.
Google a declarat că va păstra în continuare aplicațiile Waze și Maps separate, dar schimbarea este menită să reducă munca care trebuie făcută de două ori pentru produse diferite.

Potrivit unui reprezentant al sursei menționate mai sus, “Google rămâne foarte dedicată brandului său distinctiv Waze, aplicației sale foarte apreciate și rețelei sale înfloritoare de voluntari și utilizatori”.

După o fază de tranziție, Neha Parikh, CEO-ul Waze, va demisiona, deși nu se pare că vor avea loc disponibilizări.
În altă ordine de idei, echipa Waze, formată din 500 de persoane, va face acum parte din departamentul Google Geo, care gestionează Maps, Earth și Street View.

De când Google a cumpărat Waze pentru 1,1 miliarde de dolari în 2013, Waze și Maps au avut funcții comune, iar la scurt timp după achiziție, datele de trafic Waze au început să apară pe Maps.
În schimb, Waze a profitat de expertiza Google în materie de căutare.
La scurt timp după achiziție, FTC a deschis o investigație antitrust, iar Google a declarat la momentul respectiv că Waze va rămâne o divizie separată “pentru moment”.

Waze putea să fie mai eficientă

După nouă ani, Waze încă nu a obținut independența completă, potrivit fostului director general Noam Bardin.
Într-un articol de pe LinkedIn de anul trecut, acesta susținea: “Cu siguranță ne-am fi putut extinde mai repede și mult mai eficient dacă am fi rămas independenți. Tot succesul nostru la Waze după achiziție a venit din munca pe care am depus-o noi, nu din sprijinul navei-mamă”.

151 de milioane de persoane folosesc Waze pe lună, față de 1 miliard de persoane care folosesc serviciile Google Maps.
În ciuda caracterului său congestionat, Waze este un instrument de navigație foarte apreciat (în special în Europa).
Prin simpla apăsare a unui buton, utilizatorii individuali pot raporta rapid traficul, poliția, accidentele, problemele legate de hărți, radarele și multe altele.

Din 2019, Google Maps a adăugat posibilitatea de a înregistra accidentele rutiere, însă este mai puțin axat pe crowdsourcing.

Sundar Pichai, CEO al Google, a declarat în septembrie că speră să crească eficiența corporativă cu 20% ca urmare a scăderii veniturilor din publicitate.
El a susținut că o parte din acest lucru ar putea fi realizat prin mai multe fuziuni de produse și concedieri.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment