Producătorii de tehnologie, obligați de UE să se alinieze la USB-C: care este termenul limită, ce va face Apple

Dă şi tu share articolului

Standardul USB-C trebuie să fie implementat de către producători pe majoritatea produselor electronice vândute în Europa până la o anumită dată, potrivit Uniunii Europene.

Începând cu 28 decembrie 2024, toate telefoanele, tabletele, căștile, difuzoarele portabile și alte tipuri de gadgeturi noi trebuie să respecte standardul pentru încărcarea prin cablu.
Dispozitivele care permit exclusiv încărcarea fără fir nu sunt afectate.

Termenul limită până la care statele membre ale UE trebuie să elaboreze o legislație care să clarifice directiva privind încărcarea USB-C este 28 decembrie 2023.

Acestea vor trebui să aștepte până în 2024 înainte de a începe să aplice noile reglementări.
Când legislația va fi publicată în Jurnalul Oficial, lucrurile vor deveni ceva mai clare. UE a declarat deja că regulamentele vor intra în vigoare până la sfârșitul anului 2024.

Potrivit The Verge, producătorii de laptopuri vor avea ceva mai mult timp pentru a se conforma noilor reglementări.
Până în aprilie 2026, dacă nu au făcut-o deja, aceștia trebuie să migreze la USB-C.

În plus, gadgeturile care permit încărcarea rapidă se vor încărca la aceeași rată, potrivit oficialilor UE.
Prin urmare, clienții vor putea să își încarce dispozitivele la aceeași rată folosind orice încărcător care este compatibil.

Ce va face Apple

Apple a declarat că se va conforma reglementărilor și va urma exemplul, punând porturi de încărcare USB-C pe iPhone-urile vândute în Uniunea Europeană, chiar dacă nu pare să aibă de ales – dacă, de exemplu, nu decide să treacă la încărcarea complet wireless.

În realitate, Apple nu va trece probabil la încărcarea USB-C pentru noile iPhone-uri până în 2025, dar rapoartele susțin că firma ar putea face acest lucru la un moment dat în 2019 pentru a evita cerința.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment