Google poate descifra scrisul urât al doctorilor cu ajutorul inteligenței artificiale. Cum poate fi folosită noua funcție

Dă şi tu share articolului

Pentru unii pacienți este dificil să interpreteze rețetele, deoarece mulți medici le scriu în grabă.
Potrivit Techcrunch, Google a dezvăluit acum un proiect de traducere a textelor neinteligibile. Această problemă este o preocupare de zeci de ani.

În cadrul conferinței sale anuale desfășurate luni în India, experții gigantului american au dezvăluit că colaborează cu farmaciștii pentru a înțelege scrisul de mână al medicilor.

Utilizatorii vor putea utiliza instrumentul, care va fi inclus în Google Lens, fie pentru a face o fotografie a rețetei, fie pentru a încărca una din biblioteca foto.
Un purtător de cuvânt al Google ar fi declarat că, după ce fotografia este procesată, software-ul găsește medicamentele enumerate în rețetă.

Când va fi pusă în vânzare noua opțiune nu a fost încă anunțată de către corporație. ‘

Scrisul indescifrabil al doctorilor, factor de îngrijorare
Potrivit unui studiu al Institutului Național de Științe Medicale (IOM) din SUA, publicat în iulie 2006 și citat de revista Time, scrisul ilizibil al cadrelor medicale duce la moartea a peste 7.000 de persoane anual.
În plus, erorile medicale evitabile afectează peste 1,5 milioane de americani.
În Statele Unite se eliberează anual aproape 3,2 miliarde de rețete medicale, iar multe dintre acestea au greșeli de ortografie, erori de dozaj și scris de mână ilizibil.

Cea mai utilizată țară Google Lens

Potrivit Google, țara cu cei mai mulți utilizatori Google Lens este India.
Evenimentul anual Google for India, organizat pentru piața din Asia de Sud, prezintă zeci de elemente noi.
În plus, experții Google au declarat că intenționează să creeze un singur model care să suporte atât vorbirea, cât și textul în peste 100 de limbi indiene.
Milioane de oameni care doresc să exploreze națiunea pot folosi această funcție.

Una dintre piețele cheie ale Google este India, care are peste 500 de milioane de utilizatori.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment