Ghid de achiziţionare smartphone

Dă şi tu share articolului

Ghid de achiziţionare smartphone

Dacă în sfârşit te-ai hotărât să-ţi schimbi vechiul smartphone cu altul nou, însă nu te-ai decis la ce brand de telefoane dat fiind faptul că pe piaţă există o multitudine de firme, ei bine acum e momemntul. În cele ce urmează vom vedea  Alegerea unui telefon atunci când nu suntem decişi este foarte dificlă. Firmele producătoare de telefoane mobile îşi expun ofertele lor iar tu nu eşti încă decis.

Este evident că înainte să îţi cumnperi un telefon nou trebuie să ai în vedere câteva lucruri esenţiale care le vom parcurge în cele ce urmează.

Nu există ieftin şi bun. Dai un ban dar stai în faţă asta dacă doreşti un
telefon cât mai puternic cu specificaţii foarte bune. De multe ori,
poate să existe telefoane scumpe şi proaste şi nu ne dorim asta să
aruncăm cu banii pe fereastră, de aceea acest ghid sper să vină în
ajutorul vostru.Sfaturi privind alegerea telefonului

Primul lucru la care va trebui să te gândeşti este sistemul de operare al telefonului. Pe piaţă majoritatea telefoanelor folosesc sistemul de operare Android. Acesta este un sistem foarte bun şi personalizabil. Există şi o sumedenie de smartphone-uri care rulează sistmeul de operare de la Microsoft – Windows Phone. Sistemul de operare IoS rulează doar pe telefoanele Iphone ce fac parte din brandul Apple.
Eu recomand Android-ul este mult mai rapid, există în play store aplicaţii cu duiumul care  te vor ajuta să-ţi facilitezi viaţa cât să te şi distrezi.
Smartphone-urile care rulează sistemul de operare Android se post găsi începând de la preţul de 300 400 de lei până la device-urile high-end de peste 2500 de LEI.
Ce este Android OS?

Android este unsistem de operare dezvoltat de către gigantul Google, fiind un sistem uşor personalizabil cu un user-friendly care pote fi găsit pe majoritatea telefoanelor de la Samsung la Motorola. Acest sistem de operare este cel mai utilizat vândut la un număr mare de useri.

Android-ul comparativ cu sistemul de operare dezvoltat de către Applle este mai puţin restrictiv. Deţinătorul unui telefon smartphone cu Android poate uşor modifica şi personaliza sistemul de operare. Sistemul de operare Android se situează în topul preferinţelor oamenilor.

Câteva cuvinte şi despre sistemul de operare Windows Phone

Windows Phone reprezintă un sistem de operare care dezvoltat de către celebra companie americană Microsoft. Acest sistem de operare a avut succes cu modelul Nokia Lumia. Fanii Nokia au rămas fideli mărcii chiar dacă Nokia a fost cumpărată de către Microsoft apreciând sistemul de operare Windows Phone.

Windows Phone poate fi cuostmizat uşor, se actualizează repede. Partea slabă pentru userii de smartphone-uri ce utilizează acest sistem de operare o reprezintă magazinul virtual Windows Store fiind încă sărac în aplicaţii faţă de Android şi IoS
IoS OS

iOS este dezvoltat şi produs de către compania americană Apple pentru device-urile lor iPhone, iPad. iOS arată foarte bine denotă eleganţă  ioS poate rula şi în prezent pe procesoare dual core datorită faptului bunei optimizări pe care o realizează Apple. Funcţia multitasking merge fără probleme. ioS este un sistem de operare intuitiv ce îţi oferă un feedback bun. Principalul factor faţă de precedentele sisteme de operare Android şi Windows Phone îl reprezintă AppStore, un magazin virtual bogat în aplicaţii, jocuri fiind foarte bine dezvoltat, optimizat şi securizat.

Haideţi să începem prima oară cu deisgn-ul telefonului. Pe piaţă există o multitudine de smartphnonuri care concurează între ele din punct de vedere al design-ului cât și al funcțiilor. Fie că vorbim de LG, HTC Samsung alegerea este destul de dificilă dacă nu ești fan al unei mărci anume. Însă dacă eşti un fan al unui brand lucrurile stau altfel, vei ştii încă dinainte la ce telefon să reflectezi ne mai interesându-te de cellalte bnranduri.
Dar dacă ne putem în pielea unui client obișnuit care dorește achiziționarea unui smartphone fie el entry-level sau de top trebuie să vedem în cele ce urmează cele mai importante lucruri de care trebuie să ținem seama înainte de a face alegerea mult visată..

Ecranul / Display-ul

Telefoanele care au un ecran mare sunt cele mai apreciate de oameni prin prisma faptului că le oferă o bună experienţă atunci când navighează pe internet sau urmăresc filme. Spre exemplu telecfoane cu design sub 5 inchi sunt cele mai bine vândute în Statele Unite vorbim aici în special de Apple Iphone.
Alegerea unui telefon presupune câţiva paşi esenţiali care trebuie parcurşi înainte de a-l cumpăra.
Aşadar, dacă te-ai decis la display, pasul următor constă în sistemul de operare. Aşa cum am menţionat mai sus pe scurt există 3 mari sisteme de operare în lume cel mai mare fiind Androidul.

Ştiu că majoritatea dintre noi fie că suntem de sex masculin sau feminim dorim un smartphone cu ecran mare pentru a ne oferi o bună experienţă şi este un lucru  esenţial, dar trebuie să ne întreptm atenţia şi către tipul de ecran. Apple spre exemplu lansează ecrane IPS produse de către LG i cumpărate de către firma Apple. Samsung în schimb produce telefoane cu ecran AMOLED, această tehnologie o regăsim nu numai la acest brand cât şi la ceilalţi oferă o claritate deosebită şi un contrast foarte bun al culorilor. Mai există şi telefoane la o calitate foarte bună care dispun de ecran LCD. Pentru definirea unui ecran de calitate trebuie să avem în vedere următoarele aspecte: claritate, luminozitate şi culorile. De asemenea este important ca atunci când privim un ecran să putem face asta şi din laterale pentru a vedea dacă putem citi ceva şi este totul clar.Este de preferat să luăm în considerare ecrane de cel puţin FullHD 1920×1080 şi în funcţie de bugetul nostru să aruncăm o privire şi la telefoanele nou apărute UHD cu rezoluţii 4K aşa cum este LG, HTC.

Procesorul
Următorul lucru care va trebui să îl faci este acela în a alege procesorul. Procesorul ca şi în cazul PC-urilor sau a altor gadgete reprezintă inima lor. Recomand procesoarele care au 4 nuclee Quad-Cores şi cele evient cu 8 nuclee Octa-Core. Un procesor rapid nu va sacada în aplicaţii astfel vei putea accesa aplicaţii jocuri foarte rapid. Sistemul de operare are nevoie de un procesor potent care să facă faţă oricărei provocări. Ca şi brand-uri ce procesoare putem enunţa Qualcomm – Snapdragon, MediaTek şi Exynos. Dar cel mai bine apreciat procesor rămâne Qualcomm – Snapdragon fiind găsit pe majoritatea device-urilor de top. Orice procesor are funcţia multitasking fiind foarte utilă atunci când dechizi mai multe aplicaţii în acelaşi timp. Un procesor modern este proiectat pe arhitectură 64 de biţi ceea ce ajută sistmeul de operare şi aplicaţiile să ruleze excelent. Spre exemplu Aplle dezvoltă propriul procesor sub numele A7. Un Iphone poate veni cu procesor 32 de biţi sau 64 de biţi, dar acest lucru este în cazul telefoanelor iPhone 5S.

Procesorul grafic
De ce este important procesorul grafic pentru un telefon?
Un procesor grafic de ultimă generație nuva ajuta telefonul să ruleze cele mai importnate și solicitate jocuri fără a sacada dar asta dacă ești un gamer, și obișnuiești să te joci des jocuri ce necesită putere de procesare mare.

Memoria RAM a telefonului
Memoria RAM a unui telefon joacă un rol destul de important în performanţa unui smartphone. În ziua de azi, cantitatea memoriei RAM trebuie să fie cel puţin 4 GB ca un sistem de operare să ruleze eficient împreună cu un procesor Quad-Core ultra modern sau de ce nu Octa-Core. Aceste lucruri definesc un telefon deştept ajutându-l să fie rapid în execuţia task-urilor. În acest moment pe piaţă smartphone-urile high-end oferă 3 GB 4 GB RAM, iar cele entry level 1 GB maxim 2 GB de RAM.

Spaţiul de stocare
Odată cu apariţia smartphone-urilor cu cameră foto cu toţii ne dorim ca un telefon să dispună de un spaţiu de stocare destul de mare pentru a ne stoca toate pozele, filmele, melodii, aplicaţii etc. Spaţil de stocare al telefonului este un element esenţial când vorbim de un smartphone. Fi cu băgare de seamă când alegi un telefon. Recomand un smartphone care oferă cel puţin 32 GB. Într-adevăr sunt ceva mai scumpe dar este esenţial să nu duci lipsă de
spaţiu. Partea bună este că serviciile de bake-up joacă un rol destul de
important. Smartphone-urile oferă psoibilitatea ataşării unui card microSD. Există şi smartphone-uri care acceptă carduri microSD până la 256 GB. Îţi poţi transfera toate fişierele care le ai pe telefon sincronizându-le în cloud. Există numeroase servicii de backeup printre care Google Drive, Dropbox etc.

Camera foto
Camera foto în timpuriel de azi este unul din principalele criterii care îl ai în vedere atunci când eşti pe cale să achiziţionezi un telefon smartphone. Chiar dacă nu cumpărăm un aparat foto, camera foto a unui smartphone este de o maximă importanţă.
Dacă aruncăm o privire la smartphone-urile de top, acestea au număr mare de mega pixeli, dar acest lucru este şi nu prea este important. Este important să ne uităm în specificaţii detaliate pentru a vedea dimensiunea senzorului. Un senzor mai mare este mai luminos, deci poze reuşite. Optimizarea camerelor este la fel de importantă pentru a oferi poze la o calitate foarte bună. Pentru cei care vor să realizeze fotografii de excepţie, există şi telefoane pe piaţă care au stabilizare optică, aceasta te ajută să faci poze foarte clare chiar şi atunci cdacă îţi tremură mâna.

Bateria.
Cu toţii ne dorim ca un smartphone să nu ne lase la greu şi autonomia să fie cât mai mare. Există smartphone-uri ce e drept rarisime care oferă 5000 mAh 6000 mAh 7000 mAh, dar majoritatea brandurilor cunoscute se situează între 2000 mAh, 3000 mAh. Ce e drept telefoanele smartphone nu au acumultori cu autonomie prea mare. Din păcate telefoanele noastre se descarcă rapid, acest lucru se ecranului ecranului fiin cel mai mare consumator de energie împreună cu sistemul de operare. Însă producătorii de telefoane au venit şi cu moduri de economisire a energiei pentru a prelungi autonomia şi de ce nu durata de viaţă a bateriei. Prin urmare, dacă vrei un telefon cu o baterie bună e bine să te orientezi la telefoanele ce au peste 3000 mAh.

Ei bine, am parcurs împreună toţi aceşti paşi pentru a vedea care sunt principalele criterii care definesc un smartphone şi la ce să ne uităm înainte de achiziţionarea unui astfel de telefon. Asta evident în funcţie de bugetul fiecăruia. Eu unul sunt adeptul telefoanelor ce rulează sistem de operare Android. Sigur, este doar un ghid, poate voi vă alegeţi altfel un smartphone ne ţinând cont de aceste lucruri vă aştept să-mi spuneţi. Sunt convins că vom porni o adevărata dispută.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, dă şi tu un share şi un like!
Vă aştept pe rubrica de comentarii ca să vă expuneţi părerile.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

4 Thoughts to “Ghid de achiziţionare smartphone”

  1. Sunt multe lucruri de care sa tii cont atunci cand cumperi un smartphone, pe mine ma intereseaza desigur sa aiba si un pret bun.

  2. Din experienta proprie am invatat sa fiu super atenta la memorie interna a telefonului. Am avut un HTC de care am fost super multumita, insa memoria interna a telefonului era groaznica, nu puteam instala nici un program, nimic. Acum am un Samsunt Galaxy S6 si sunt extrem de multumita de el, din toate punctele de vedere.

  3. În sfârșit cineva care vorbește pe înțelesul meu când vine vorba de telefoane și sisteme de operare. 🙂

  4. Android, 5 inches, octa-core, 2 GB ram. Eu ma declar multumita de al meu 😀

Leave a Comment