Cele mai bune laptop-uri până în 2500 LEI cu un raport calitate/preţ excelent

Dă şi tu share articolului

Cele mai bune laptop-uri până în 2500 LEI cu un raport calitate/preţ excelent

Alegerea unui laptop sau a oricărui gadget este destul de dificilă. Nu ştim ce laptop să alegem în raport cu specificaţiile acestuia, şi evident dacă ne vom încadra în acel buget pe care îl avem. Pe piaţă există o varitate de laptop-uri de la cele entry-level care sunt destinate mai de graba folosirii office redactare, până la cele de top de zeci de mii de lei care care vor sucita cele mai exigente gusturi care pot exista. Dar astăzi ne vom referi la laptop-uri cu un raport/calitate preţ foarte bun de până în 2500 de LEI.

Laptop-urile de azi au devenit performante şi la preţuri super avantajoase peste 1000 LEI, tehnologia avansează fulminant putem găsi procesoare quad-core
la acele laptop-uri din nişa aceea de preţ, lucru care în trecut le vedeai pe laptop-urile foarte scumpe.

În articolul de faţă vom vedea şase laptop-uri până în 2500 de LEI având un raport calitate/preţ excelent.

1. Un raport calitate preţ bun îl are acest Laptop HP 15-AY002NQ
oferă putere de procesare bună având un procesor Intel Core i5 6200
având o frecvenţă de 2.3 Ghz ce rulează pe platforma Skylake™, monitorul
este de 15.6 inchi, are 4 GB de RAM DDR4 la o frecvenţă de 2133 MHz,
500 GB şi o placă video dedicată R5 M430 2GB. Laptopul se adresează
gaming-ului. Din păcate rezoluţia este doar una HD  1366 x 768 ceea ce
va î nsemna că va sacada la 1920×1080 şi evident nici nu putem vorbi de
rularea filmelor 4K la rezoluţii UHD. Laptopul vine cu o baterie Li Ion 4
Celule. Greutatea acestuia este de 2.04, tocmai bună pentru nevoile
tale.
2. Pentru preţul de 1999 LEI acest laptop Lenovo IdeaPad 100-15IBD are un
procesor Intel® Core™ i5-5200U de 2.20 GHz 4 GB RAM, 256 GB SSD un hard disk de ultimă generaţie ce oferă viteze mari şi o placă nVidia GeForceMX de 2 GB numai bună pentru a te juca cele mai noi jocuri apărute pe piaţă la detalii mari. Laptopul nu face rabad la performanţe, vei avea viteză de procesare mare nu numai în jocuri cât şi în aplicaţii care consumă multe resurse. Chiar şi fără această placă video dedicată laptopul este capabil să ducă jocuri performante datorită chnipsetului integrt oferit de Intel – Intel HD Graphics 5500. Laptopul rulează un sistem de operare FreeDos şi are o greutate doar de 2.3 kg ceea te va ajuta să îl care fără probleme oriunde te duci.
3. Laptop HP 250 G5, laptopul de faţă are un preţ de
1999 redus de la 2450 LEI pe Emag şi oferă performanţe foarte bune în jocuri cât şi în
redactare text, procesare şi aplicaţii care necesită o putere de proceare mare.
Laptopul dispune de un procesor Intel® Core™ i5-6200U de 2.30GHz, pe platforma Skylake™. Displayul acestui laptop nu excelează, o rezoluţie de doar 1366 x 768. Nu va fi potent să ruleze noile filme 4K cu toate că este un laptop de generaţie nouă. HP 250 G5 are 4
GB şi un hard disk de 128 GB SSD. Procesorele de la Intel oferă chipset integrat, în cazul acesta este un Intel HD Graphics 520. Laptopul rulează un sistem de operare
FreeDos care poate fi înclouit oricând cu un sistem de operare Windows. Însă la capitolul autonomie maxim 3 ore pentru că foloseşte un acumulator Li Ion 3 celule.4. Laptopul Dell Vostro 3568 are un procesor Intel Core™ i5-7200U, de 2.50 Ghz, Skylake™. Este un proceosr de generaţie nouă cu 4 nuclee pe. Laptopul acest are 4 GB RAM şi o placă video integrată în profesor Intel HD Graphics 620. Laptop-ul rulează Ubuntu Linux 16.04. Laptopul este foarte uşor doar 2.18 KG asta te ajuta în deplasări. Laptopul are o tastatură rezistentă şi conform producătorului ele rezistă până la 40.000 de apăsări. Preţul pentru acest laptop ultra performant este de 2099 LEI.

5. Un alt laptop foarte performant vine de la HP este vorba despre modelul HP W8Z48EA, cu un procesor Intel Core i5-6200U, are 4GB DDR4, un Hard Disk normal de 500 GB la 5400 rpm, şi o placă video dedicată R7 M440 de 2 GB. Acest laptop este de asemenea destinat gamerilor. Cu acesste specificaţii nu vei vea grija că un joc nu îţi va rula.
Laptopul are o baterie Li-Ion 4 celule şi are o autonomie de până la 7 ore. Un mic dezavantaj al acestuia este faptul că este ceva mai greu, având o greutate de 2.65 Kg. Aşadar este o opţiune bună şi va trebui să scoţi din buzunar 2400 de LEI în momentul de faţă.

6. Lenovo V310-1ISK vine cu un proceosor Intel Core™ i5-6200U ce rulează cu o frecvenţă de 2.30 Ghz ca majoritatea laptop-urilor care vin cu acest procesor. Ecranul este unul LED de 1.6 inchi FULL HD 1920×1080 Antireflex. Ei bine, te va ajuta la reducerea oboselii ochilor fiind spectaculos din acest punct de vedere. Este capabil să redea imagini foarte clare , nu vor exista probleme de lag în jocuri sau filme fiind ajutat de o placă video AMD Radeon R5 M430 de 2 GB. Laptopul are şi senzor de amprentă (FingerPrint Reader) va indentifica pe cel care şi-a ales o amprentă în prealabil pentru a-l putea folosi. Acumulatorul este în 4 celule Li Ion Un alt avanaj al acestui laptop îl reprezintă sunetul  Dolby Audio maximizând volumul laptopului fără distrorsiuni. Este un compromis bun între preţ şi peformanţă. Greutte acestuia este de 1.84 KG. Preţul acestuia este 2372 LEI. Poate fi alegerea pentru tine.

Aceste laptop-uri care au fost prezentate mai sus oferă un raport calitate/preţ foarte bun oferind performanţe bune. Desigur, tu va trebui să decizi care laptop te reprezintă dacă eşti în căutarea un laptop destinat gamingului sau pentru office. Cert este că soluţii foarte foarte bune se găsesc în acestă nişă de preţ. Mie îmi plac laptop-urile care oferă placă video dedicată şi un SSD. SSD-urile sun cele mai rapide HDD-uri,e nu vei avea probleme cu viteza sistemului de operare indiferent  de numele acestuia. Un HDD SSD este net superior celor clasice SATA II sau SATA III. Chiar aşa un laptop ce oferă un procesor ultra performant o memorie mare RAM îşi va spune cuvântul indiferent dacă rulează pe un SSD sau nu.
Nu în ultimul rând dacă vrei peformanţă foarte bună ar fi bine să te uiţi la laptop-urile care folosesc procesoare pe 4 nuclee ca Intel Core i5. Sunt cele care le-am prezentaet mai sus. Oferă putere la un preţ decent însă nu neglijaţi autonomia, este foarte important ca un laptop să te ţină atunci când ai nevoie, să nu se descarce. Din acest motiv sfatul meu este să alegi un laptop ce oferă o autnomie de cel puiţin 3.4 celule. Cu siguranţă puteţi cumpăra acumulator de rezervă care îl puteţi încărca şi lua cu voi. Dar astea vom trata într-un articol viitor mai pe larg.

Iar dacă eşti în căutarea unui laptop care să folosească doar internetul şi câteva programe fără să ai pretenţii la gaming, va trebui să te uiţi la laptop-uri entry-level care încep de la 1000 LEI asta în cazul în care nu ai aşteptări mari din punct de vedere al performanţei.

Dacă v-a plăcut articolul vă aştept pe rubrica de comentarii să ne spuneţi părerile voastre.
Şi nu uitaţi să daţi şi voi un share şi un like că să citească şi prietenii voştrii!

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment