De ce a explodat Samsung Galaxy Note 7 – Motivele reale

Dă şi tu share articolului

De ce a explodat Samsung Galaxy Note 7 – Motivele reale

Azi ne vom referi strict la motivele care au dus la explodarea celebrului telefon phablet Samsung Galaxy Note 7, existând şi încă există mari speculaţii cu privire la explozia telefoanelor Samsung Galaxy Note 7 care au fost şi retrase ulterior de pe piaţă. Însă a venit momentul să aflăm în mod oficial motivele care au dus la explozie.

Numai în statele unite peste 70 de telefoane Samsung Galaxy S7 au avut probleme grave cu bateria.  Pentru o ţară mare aşa cum este Statele Unite ale Americii 70 de device-uri Samsung Galaxy Note 7
nu par multe, cu toate astea această problemă gravă care îţi pune în
pericol viaţa trebuie tratata cu maximă seriozitate. De aceea Samsung a
retras producerea acestui Smartphone de pe piaţă.
Fără îndoială pentru compania coreeană Samsung această neplăcută va mai plana mult asupra lor. Ei bine după tot acest scandal cu Samsung Galaxy Note 7 acestae va rămâne în istoria companiei Samsung cele mai ingrată situaţie care a putut exista de când există compania înfiinţată. Ştiu că acum nu se poate schimba nimic dar trebuie să apreciem totuşi că oficialii de la Samsung ne oferă explicaţii oficiale cu privire la această situaţie delicată.Cu toţii am crezut că problema a venit pe fondul banteriilor care eraeu defecte ori din cauza presiunii la nivel înalt pentru a produce cât mai multe unităţi într-un timp record. Aşa a fost treaba, cauzele exploziei au fost datorate bateriei.

Oficialii de la Samsung prin comunicatul oficial care poate fi găasit aici, cu privire la acumulatori ne-a specificat faptul că producţia bateriilor folosite pentru smartphone-urile Samsung Galaxy Note 7 avea într-adevăr mai multe probleme fiind cauza exploziilor lui Note 7. Samsung încă nu a dat nume către producătorii bateriilor. Samsung s-a reumat doar în a spuen Bateria A şi Bateria B.
Compania coreeană a investigat serios cazul prin sute de cercetători. Aceştia au căzut de acord în urma cercetărilor că, a existat o problemă serioasă cu cei doi electroliţi care au condus la explozia multor device-uri Note 7.
Samsung al uat măsuri mari de precauţie. Ei vor implementa un nou sistem  de testare şi verificare al acumulatorilor în 8 paşi. Acest proces de testare va include teste de durabilitate la suprasarcină, perforare, temperaturi extreme etc. Bateriile vor fi inspectate vizual prin intermediul razelor X. Mi se pare normal trebuei să se acorde şi mai multă atenţie bateriilor. Nu e prima oară când un smartphone explodează, au mai existat cazuri în care iPhone-uri au avut probleme similare explodând anii trecuţi, însă cazurile erau rare.Eu personal doresc ca şi alţi producători să fie mult mai atenţi cu device-urile produse de aceştia înainte de a le lansa pe piaţă indfierent că vorbim de Samsung, LG, HTC, iPhone, Huawei etc.Eu aş vedea un proiect  comcun încheiat între toate firmele producătoare de gadget-uri privind testarea minuţioasă a cdispzitivelor lor, bateriilor etc.

Ce e demn de remarcat este faptul că Samsung şi-a recunsocut vina, dar să vedem şi care va fi impactul pe care îl va avea asupra clienţilor această situaţie nefastă care s-a petrecut în 2016 cu Note 7. Eu mă gândesc că va exista o oarecare reticenţă în rândul pasionaţilor de phablete în achiziţionarea viitoare a altui telefon din gama Note 7. Eu nu cred că fanii Samsung or renunţa la achiziţia a nui device-uri de la această gigantică firmă coreeană.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment