Ghid de achiziție sursa PC. Diferență între surse de calitate certificate și surse de slabă calitate

Dă şi tu share articolului

Ghid de achiziție sursa PC. Ce trebuie să știm înainte de a achiziționa o sursă pentru PC-ul nostru. Care este diferența dintre acestea?

Poate că am fi tentați Să credem că sursa o componentă importantă în petrol sistem spre deosebire de procesor sau placa video, e bine sursa joc un rol foarte important una dintre cele mai importante componente ale unui sistemPC.

sursa unui calculator este una dintre componentele care primesc o mai mică atenție la cumpărarea unui calculator din partea utilizatorilor, spre deosebire de procesor, placă de bază sau placa video.
Oameni neglijează acest aspect atunci când își cumpără un desktop pc. În general marea majoritate a pc-urilor vin cu surse de proastă calitate. Trebuie să ținem cont de asta atunci când dorim să achiziționăm un PC.

Așadar cei care doriți să cumpărați un calculator desktop pc nou isa mai alocație 250 RON pentru o sursă nouă certificată.

Care este diferența dintre sursa de calculator cu certificare si una care vine deja pe desktop pcuri împreună cu carcasa?

Film deja împreună cu sistemele de calcul sunt surse de calitate îndoielnică. Acestea nu oferă protecții, foarte zgomotoase și nu vin cu mulți conectori așa cum ar fi trebuit să în mod obișnuit. O sursă ieftină nu are conector pentru PCI Express, 2 conecori SATA și cam atât.
O sursă de calitate de calitate între 400 și 500 W poate duce lejer un sistem de ultimă generație cu un procesor de top si o placa video highend.

Dar ce înseamnă o sursă de calitate?

O sursă de calitate este o sursă fabricată de companii recunoscute internațional cum ar fi Seasonic, Corsair, Sirtec, Thermaltake, Enermax, Zalman etc. și care are un preț minim de 150 LEI iar aceasta are o greutate de peste 1 kg jumate, este silențioasă oferă protecție pentru scurtcircuit, supraîncălzire, creșterea tensiunii etc. Un ventilator silențios al sursei înseamnă o sursă de calitate la prima vedere.

O sursă de calitate știe ce energie să doneze pentru componentele din pc. Dar ce inseamna 85 dacă este o sursă ce are o eficiență energetică 85% bronze Dacă sursa absoarbe de la rețea 100 W, 85% din acești bani e transformare energie folositoare pentru PC și astfel fiecare componentă din sistem va primi energia în mod optim iar restul va fi transformată în energie reziduală.

Sursele de calitate vin cu mulți conectori spre exemplu 6-7 SATA, 1-2 PCI Express și cablurile au un manșon de pânză fiind foarte binecranate ușor de configurat în PC. În cutie regăsiți și cei ,,șoricei” pentru a prinde cablurile, pentru un cable management eficient.

O sursa de calitate înseamnă si fiabilitate. în ultima vreme s-au dezvoltat fel de fel de surse, cu foarte multe protecții care protejează componentele din calculator de fluctuațiile de tensiune. Producătorii consacrați de surse oferă nenumărate protecții pentru acestea. Protecții cum ar fi  OVP, UVP, SCP, OPP, OTP.

Ce înseamnă 80, 85% plus?

Este o program de certificare voluntară ce promovează eficiența energetică a surselor de calculator. certificare are mai multe nivele și asigură consumatorii ca sursă are o eficiență la priză de peste la încărcări ce variază de la 20% la 100%.

Ce reprezintă PFC Activ?

PFC (power factor correction) Activ sau Pasiv? Recomand să achiziționați surse cu PFC Activ și nu Pasiv. este un atribut al sursei pentru a reduce pierderile. In ultima vreme tendințele sunt de a reduce pierderile, iar in Uniunea Europeana exista o recomandare prin care sursele sa aiba aceasta facilitate.

Așadar sper ca acest articol să îl găsiți util iar atunci când doriți să vă cumpărați o sursă sau să vă schimbați actuala sursă să aveți aceste informații.

Dați și voi un share și un like!


Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment