Furnizorul de litiu pentru Tesla tocmai a dat o lovitură sub centură companiei auto

Dă şi tu share articolului

Datele privind livrările producătorului de vehicule electrice din trimestrul al patrulea, anunțate marți, i-au dezamăgit pe investitori. Cu toate acestea, o nouă lovitură a fost dată marți, când unul dintre furnizorii de litiu ai Tesla a modificat termenii înțelegerii, trimițând acțiunile Tesla în scădere considerabilă, până la 106,06 dolari, în cursul după-amiezii.

Tesla va primi anul acesta 125.000 de tone de concentrat de litiu de la North American Lithium, datorită unui contract pe care Piedmont Lithium îl are cu aceștia.
Cu toate acestea, noul acord pentru litiul de la Tesla va fi decis în timp, în funcție de valorile de piață la momentul fiecărei livrări, spre deosebire de acordurile anterioare, în care prețul litiului este predeterminat, potrivit unui comunicat de presă emis marți de Piedmont.

Acordul va fi în vigoare din a doua parte a acestui an până la sfârșitul anului 2025.
O opțiune de reînnoire a contractului pe trei ani va fi, de asemenea, inclusă în acord.

“Începând din 2020, piața vehiculelor electrice și a componentelor cheie ale bateriilor a suferit transformări substanțiale. Acest acord reflectă importanța unui lanț de aprovizionare cu litiu nord-american și cererea în creștere pentru acesta.
Acest acord servește obiectivelor Legii privind reducerea inflației de a îmbunătăți lanțul de aprovizionare din SUA, economia energiei curate și decarbonizarea globală, asigurând că aceste resurse vitale din Quebec rămân în America de Nord “CEO și președinte al Piedmont Lithium, Keith Phillips.

Primele livrări comerciale sunt anticipate în al treilea trimestru al anului 2023, după ce producția de litiu din America de Nord este preconizată a fi reluată în prima jumătate a acestui an.

Bateriile litiu-ion utilizate de Tesla se bazează în mare măsură pe litiu.

Începând cu al treilea trimestru din 2022, cercetările efectuate de Adamas Intelligence arată că numai Modelul Y al Tesla a fost responsabil pentru mai mult de 10% din utilizarea litiului la nivel mondial pentru vehiculele electrice.

În comparație cu anul 2021, Tesla a livrat cu 40% mai multe vehicule în 2022.
La 405.278, livrările din trimestrul al patrulea au fost inferioare previziunilor analiștilor.
427.000 de livrări au fost preconizate de analiști pentru trimestrul al patrulea.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment