Funcție nouă pe TikTok: cum folosește platforma chinezească inteligența artificială

Dă şi tu share articolului

Cea mai recentă adăugare la platforma chineză de socializare TikTok folosește inteligența artificială pentru a crea automat grafice din descrieri scrise.

Astfel, o funcție TikTok denumită “AI greenscreen” este acum accesibilă în cadrul aplicației mobile a platformei de socializare și poate fi folosită pentru a crea fundaluri pentru videoclipuri, potrivit TechCrunch.

La prima vedere, această funcție nu pare a fi deosebit de sofisticată și se limitează la a crea o abstracțiune folosind culori extrem de vibrante, în loc să reproducă cu acuratețe descrierile lingvistice introduse de utilizator.
În realitate, corporația chineză ar putea avea acest lucru în minte.

Ce se întâmplă pe TikTok

În special, un instrument extrem de puternic de transformare a textului în imagine, accesibil pentru milioane de oameni, ar fi putut fi folosit în mod abuziv.
Unii ar fi putut încerca să producă fotografii obscene sau violente, ceea ce ar fi cauzat probleme suplimentare pentru site-ul de socializare.
Dar faptul că un site de socializare utilizat pe scară largă, precum TikTok, a început să ofere o opțiune text-imagine demonstrează că tehnologia, care înainte era doar o invenție a imaginației, începe să prindă contur.

Introducerea noului filtru coincide cu creșterea popularității generatoarelor de inteligență artificială text-imagine, în special odată cu lansarea lui DALL-E 2 de la OpenAI.
Este important de remarcat faptul că imaginile create de generatorul de inteligență artificială de la TikTok sunt destul de simple în comparație cu cele create de modele text-imagine bine cunoscute, precum DALL-E 2 și Imagen de la Google.

În timp ce DALL-E 2 și Imagen pot crea imagini fotorealiste, TikTok creează imagini abstracte.

După cum am menționat, este posibil ca TikTok să își fi restricționat în mod deliberat modelul pentru a se asigura că conținutul pe care îl produce respectă reglementările comunității de aplicații, în special cele referitoare la nuditate și imagini violente.
Dacă modelul utilizat de TikTok ar fi la fel de complex și fotorealist ca DALL-E 2 sau Imagen, unii oameni l-ar folosi, fără îndoială, pentru a produce lucruri tulburătoare.
Pentru a evita aceste probleme, TikTok ar fi putut opta pentru o abordare abstractă.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment