Ford va lansa primul SUV full electric – Când va fi disponibil la vânzare?

Dă şi tu share articolului

Ford va lansa primul SUV full electric – Când va fi disponibil la vânzare?

Ford va prelua modelul celor de la Tesla privind dezvoltarea unui SUV full electric.

Și Ford se numără printre mărcile posesoare de mașini electrice astfel că viitoarea gamă de vehicule electrice a celor de la Ford va avea ca nume generic Mach 1. Primul model pe care compania Americana dorește să lanseze este un SUV electric construit pe platforma c2  care stă la baza 2 Ford Focus.
Viitorul model Mach  1 a primit deja un nume de cod cx430. Noul SUV este mai degrabă un crossover decât un SUV în adevăratul sens al cuvântului dar mai multe detalii vor fi disponibile anul viitor iar începând cu 2020 va fi lansat pe piață.

Mach 1 parte din următoarea generație de Ford escape și Ford Kuga pentru că fac parte din aceeași categorie. Având în vedere că noul SUV avea platforma c2 cu siguranță că va avea mai multe caracteristici on  road  decât offroad.

Dar de ce platforma și nu o platformă complet noua

Ford spune ca platforma c2 vă oferim mai multă flexibilitate în privința amplasamentului roților dar și ampatamentul lui ecartamentul lui și a înălțimiicare altă platformă urmând ca aceasta să fie folosită și în dezvoltarea unor noi modele.
Mach 1 din punct de vedere estetic este inspirat din designer Ford Mustang ului.
O altă informație prețioasă pe care cei de la Ford ne-au spus-o o reprezintă modelele Fiesta și torace ficus și taurul care nu vor mai fi produse în Statele Unite pentru că compania americană se va focusa mai mult pe suvurile mai profitabile dar și cele de tip pickup.
Și contrar așteptărilor Ford are mare succes pe piața Europeană nu că există tot mai mulți doritori mașini compacte iar această idee conform căreia Focus și Fiesta nu vor mai fi produse în Statele Unite şi asta ar putea influența și piața auto europeană fiind posibil ca nici aceste modele să nu mai fie produse la nivel european.
În România satul creștere a investițiilor la fabrica de la Craiova cu 200 de milioane de euro dar nu în ultimul rând crearea de noi locuri de muncă și cumpărarea de noi roboți de asamblare.
Ford face investiţii însemnate în fabricile sale şi asta ne arată faptul că această mare companie ne surprinde de fiecare dată.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment