Facebook face Încă o mişcare privind combaterea ştirilor false
Facebook a decis să lupte foarte mult și mai mult împotriva acestor știri false.
Cu siguranță mulți dintre noi Ne-am săturat să fim păcăliți atunci când dăm click pe o știre ce ne apare pe Facebook. Acele ştiri false au un titlu de clickbate ce de determină ă accesezi acele siteuri şi evnetual pentru a putea deschide o ştire sau vedea un video eşti nevoit să dai un like sau un share.
Știm cu toții că Facebook se implică foarte mult în această luptă privind stirile false. Ducem bine aminte de perioada alegerilor prezidențiale din Statele Unite din 2016 atunci această situație privind știrile false au intrat în intr-un con de umbră. Vorbim aici despre influențarea alegerilor prezidențiale din 2016. Momentan nu știu cu exactitate ce sa întâmplat atunci întrucât este Încă un motiv de dezbatere însă un lucru rămâne cert Facebook trebuie în continuare să lupte vehementă împotriva știrilor false făcând niște schimbări majore.
Vorbind despre cea mai nouă schimbare în privința rețele rețele sociale prezintă secțiunea de știri trending. E bine proiectul eșuat ar fi trebuit să dispară dar din California am avut nevoie de mai bine de patru ani pentru a renunța la această funcție.
Facebook susține că această secțiune a fost în răchită și nu așa de populară față de Cum se așteptau ei. În al doilea rând trending secțiunea de tren din gavrea problemele majore nu ai reușit să prefigurează modul în care Facebook avea să se confrunte cu problema știrilor false.
La momentul respectiv secțiunea trending din Facebook a fi trebuit să reprezinte un bun înlocuitor al Twitter așa situația nu a fost deloc așa.
Motivul pentru care această secțiune ar fi trebuit să se ridice la nivelul celui de la Twitter la reprezentat oferirea de titluri ușoare inteligibile alături de feedul principal. Până în 2014 știrile false nu reprezentau un număr exagerat de mare.
Doi ani mai târziu au început anumite probleme să își facă apariția odată cu acuzațiile precum că Facebook este împotriva conservatorilor ale căror subiecte ar fi defavorizate în în în mod voit. Mark Zuckerberg a avut conversații cu persoane importante de dreapta în acea perioadă dar nimic nou nu s-a schimbat.
La finele anului 2016 facebook a dezvoltat și mai multă inteligență artificială astfel încât în locurile editorilor umani astfel încât prin intermediul inteligenței artificiale stirile false sa fie identificate și șters cât mai repede. Însă inteligența artificială nu și-a dovedit utilitatea deoarece acest algoritm avea să aleagă dintre subiectele cele mai populare fără să identifice ce era fals și ce nu.
Inteligența artificială avea să se dezvolte și mai mult de atât astfel încât în prezent stirile false ce apar pe facebook pot fi identificate mult mai ușor și prin intermediul feedbackului utilizatorilor și raportările acestora aceste știri pot fi șterse de către administratori.