Facturile la energie se vor simplifica. Ce schimbări pregătește ANRE și cu ce scop

Dă şi tu share articolului

Aspectul facturilor de energie electrică pentru utilizatorii rezidențiali ar putea fi modificat pentru a fi uniform între furnizori.
Toate informațiile de pe facturi ar urma să fie schimbate, potrivit unui nou proiect al ANRE, aflat în prezent în dezbatere publică.

Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei precizează că scopul modificării facturilor este acela de a simplifica informațiile prezentate în documentele furnizate de companii.
Noile facturi pentru clienții casnici vor fi emise în conformitate cu modelul de factură pentru clienții serviciului universal.
Noile facturi vor include date de identificare, precum și detalii privind consumul și perioada de facturare.

În plus, ANRE sugerează ca clienții vulnerabili să își achite ratele la energie în rate.
Mai exact, în funcție de calendarul convenit între furnizorii de energie electrică și clienți, ratele pot fi întinse pe 3 luni sau chiar mai mult.
Consumatorii casnici vor avea, de asemenea, un ciclu lunar de facturare.
În plus, se prezintă politica furnizorului de gestionare a litigiilor legate de facturare.

În această situație, până la soluționarea reclamației clientului cu furnizorul, acesta nu este obligat să plătească suma în cauză.
O altă clauză se referă la formula de determinare a prețului de furnizare a energiei electrice și la o defalcare a prețurilor pentru fiecare componentă.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment